Foci

Megszakadt a Győr sorozata Pakson, nyert a KTE

Nem tudta sorozatban 8. győzelmét megszerezni a labdarúgó NB I.-ben az ETO. Még hibátlan a Kecskemét új edzője.

A Győr klubrekordot állíthatott volna fel Pakson, ugyanis még egyetlen ETO sem tutott sorozatban nyolc meccset megnyerni, eddig hét volt a rekord egyhuzamban.

A Paks az előző fordulóban 1-1-et játszott a Videotonnal, így nem ijedt nyúlként nézett szembe a listavezetővel.

Az első jelentős eseményre a 19. percig kellett várni, akkor egy győri lövés Sifter kezéről pattant a mezőnybe, Kassai játékvezető nem ítélt büntetőt. Egy perccel később a kiugró Tökölit Pilibaitis rántotta le, sárgát kapott érte.

A 32. percben Kassai Viktor szólt ki Pintér Attilának, tudatta vele, hogy ő a meccs játékvezetője. Gyötörték egymást a felek, de elég élvezhetetlen volt a mérkőzés, helyzetek nem akadtak.

A második félidő elején Zsók István lőtt kapura, Stevanovicnak először kellett nyújtózkodnia. Az 54. percben Pátkai adta estében a labdát Strestiknek, aki a szélről nagy helyzetben a Paksi Atomerőmű legmagsabb épületét célozta meg. A 62. percben Tököli ugrott ki, zseniálisan vette át a labdát, de Stevanovicot nem tudta kellő erővel átemelni, Bartha kifejelte a hálóba igyekvő labdát, Tököli ismétlését is lekapcsolta a kapus, a gólvonalról. A túloldalon azonnal válaszolt Aleksidze, a meccs derekára izgalmas lett a játék.

A 74. percben Varga Rolandot elsöpörték a 16-oson belül, ezért járt volna a 11-es a győrieknek, fél perc múlva a túloldalon Simon nagy ziccerben a kapu mellé fejelt. A 92. percben még Éger fejelt egyet a kapu fölé, gól azonban nem született, igazságos eredmény viszont igen.

Eredmények – labdarúgó NB I.

MVM-Paksi FC – Győri ETO FC 0-0

Paks, 2000 néző, vezette: Kassai Viktor

Paks: Csernyánszki – Heffler, Éger, Zsók, Szabó J. – Bartha, Sifter, Bori – Lázok, Tököli (Kulcsár, 65.), Vayer (Simon, 64.). Vezetőedző: Sivic Tomislav

Győr: Stevanovic – Takács, Svec (Aleksidze, a szünetben), Lipták, Völgyi – Pátkai, Pilibaitis, Kamber – Koltai (Andric, 62.), Strestik (Dina, 81.), Varga. Vezetőedző: Pintér Attila

Sárga lap: Lázok (52.), illetve Pilibaitis (20.), Varga (52.), Takács (91.)

A Kecskemét Debrecenbe volt hivatalos, de nem a Loki fogadta a lilákat (ezen már túlvannak az érdekeltek), hanem a stadionját még használni képtelen Eger. Az újonc eddig megfelelően szerepel, a KTE pedig a Honvéd elleni siker után újabb három pontra készült, hogy menekülőre fogja a kiesés elkerülése érdekében.

A meccsen sokkal többet tett a győzelemért Horváth Ferenc csapata, amely előbb egy öngólnak hála szerzett vezetést, majd a szünet után azonnal, 20 másodperc alatt szerzett gólt a salvadori Burgosnak köszönhetően.

Sorozatban második alkalommal nyert a Kecskemét, új trénere, Horváth Ferenc pedig eddig hibátlan mérleggel bír.

Eredmények – labdarúgó NB I.

Eger FC – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 0-2 (0-1)

Debrecen, 200 néző, vezette: Bognár

Eger: Brljak – Preklet, Knakal, Kovács G., Balog Zs. – Dobric, Pavicevic, Németh, Stanislaw – Pisanjuk (Farkas, 63.), Vujovic (Hristov, 77.). Vezetőedző: Simon Attila

Kecskemét: Borszéki – Sós, Vaskó, Póti, Forró – Litsingi, Ramos, Bertus (Patvaros, 86.), Pekár – Jorginho (Salami, 77.), Burgos (Tarabai, 82.). Vezetőedző: Horváth Ferenc

Gólszerzők: Knakal (24., öngól), Burgos (46.)

Sárga lap: Pavicevic (35.), Knakal (39.), Stanislaw (50.), Pisanjuk (54.), Tchami (69.), illetve Sós (55.), Póti (67.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik