Foci

Klubrekordot döntene a Győr

győri eto fc (győri eto fc, )
győri eto fc (győri eto fc, )

Az NB I. 10. fordulójának szombati játéknapján négy mérkőzést rendeznek: az Újpest a Pápát, a Paks a listavezető Győrt, az Eger a Kecskemétet, a Haladás pedig a Kaposvárt fogadja.

A Lombard újpesti vendégjátékával indul be a nap az OTP Bank Ligában. Nem vár könnyű találkozó az utolsó előtti pápaiakra, ugyanis a Győr elleni méretes zakót kellene feledtetni a szép lassan formába lendülő lila-fehérek ellen. Azt a találkozót Jos Daerden, az Újpest trénere is figyelemmel követte.

„Néztem a Pápa Győr elleni meccsét a múlt héten, az első percek után sosem gondoltam volna, hogy ekkora különbség lesz a csapatok között. Ez azonban már a múlt. Természetesen célunk, hogy mi is minél gyorsabban megszerezzük a vezetést a pápaiak ellen, de összeségében kilencven, illetve hosszabbításokkal együtt még több percünk van arra, hogy megnyerjük a meccset, ezért végig koncentrálnunk kell. Azt szeretném, ha magabiztosan lépnénk pályára, ugyanakkor nagyon vékony határ van az egészséges önbizalom, és a kicsit nagyképű játék között, márpedig az utóbbit semmiképpen nem szeretném felfedezni a csapat tagjain” – így Daerden, aki az ujpestfc.hu-nak elmondta, a frissen igazolt Bruno Moares még nincs meccsformában, így nem játszik.

Újpest FC – Lombard Pápa, 14 óra (Tv: m1)
Szusza Ferenc Stadion, Vezeti: Berke Balázs

A listavezető Győr a Paks otthonába látogat, ahol az előző körben az Európa Ligában vitézkedő Videoton is megizzadt és csak egy pontot tudott elhozni. Tomiszlav Szivics szerint még a múlt hetinél is többet kell tennie csapatának a pontszerzésért.

„Jelenleg a győriek a legjobbak Magyarországon. Tényleg jól játszanak, sok a minőségi játékos, és edzőjük Pintér Attila is érti a dolgát. Rendesen fő a fejünk, hogy mit találjunk ki, hiszen pontot, vagy pontokat szeretnénk szerezni. Ennek elérésére oda kell tennünk magunkat, még jobban, mint tettük a Videoton ellen. Jól játszottunk, de ha a Győr ellen is eredményesek akarunk lenni, akkor még több kell” – mondta a héten magyar állampolgársági esküt tévő Szivics a paksifc.hu-n.

Győrben mindenki hisz az újabb három pont megszerzésében. Van ok az önbizalomra a Rába partján, tétmeccsen ugyanis 476 perce (!) érintetlen az ETO hálója. Egyébként, ha a Győr nyer, úgy ez lesz a csapat nyolcadik sikere zsinórban, márpedig ezzel klubrekordot döntene Pintér Attila együttese.

MVM-Paks – Győri ETO FC, 16 óra (Tv: Sport1)
Paks, Vezeti: Kassai Viktor

Egy történelmi találkozó is lesz szombaton, ugyanis az Eger és a Kecskemét első élvonalbeli randevújára készül – Debrecenben. Az Eger szép csendben csipegeti a pontokat, az újonc kellemetlen ellenfél bárkire nézve – erről talán Debrecenben tudnának a legtöbbet mesélni.

„Litsingi, Burgos, Tarabai és Szavics játéka határozza meg a Kecskemét futballját, ami gyors kontratámadásokra épül. A veszélyes ellenakciókra azonban felkészülünk, természetesen figyelmet fordítva saját támadásainkra is, amelyek után visszazárásnak hamar meg kell történnie. Sokszor előfordul, hogy egy új edző lökést ad a csapatnak és így történt ez a jó játékosállománnyal rendelkező kecskemétieknél is. Mivel csak egy pont az előnyünk a KTE-vel szemben, fontos lenne, hogy győzzünk és velük szemben előnnyel következzen a válogatott szereplése miatti kéthetes bajnoki szünet” – mondta Simon Antal a teol.hu-nak.

Valóban, a Kecskemétnél jól indult a korábbi válogatott támadó, Horváth Ferenc karrierje, ugyanis a lilák az előző körben elkapták a Budapest Honvédot és megszerezték második sikerüket a szezonban, a szurkolók pedig bíznak a jó folytatásban.

Egri FC – KTE-Phoenix Mecano 16 óra
Debrecen, Vezeti: Bognár Tamás

Kora este két dunántúli zöld-fehér mezes együttes feszül egymásnak, a Kaposvári Rákóczi Szombathelyre látogat. A Hali kikapott múlt héten Debrecenben, így minden pontra szüksége van a csapatnak, ha tartani akarja a lépést a tabella első felében.

„Eddig élcsapatokkal játszottunk, most jönnek a hatpontos kategóriába tartozó meccsek, amelyeket hozzánk hasonló képességű csapatok ellen vívunk. Nem árt tudni, ezek az összecsapások csak papíron tűnnek könnyebbek, ugyanúgy meg kell küzdenünk a pontokért” – idézi Artner Tamás nyilatkozatát a haladas.hu. A szakember több kaposvári játékos teljesítményét is kiemelte.

Prukner László fiai előkelő helyen tanyáznak a tabellán, főleg annak ismeretében, hogy a legutóbbi öt bajnokiján nem tudott nyerni a Rákóczi. Szombaton, Szombathelyen vége szakadhat a sorozatnak.

Szombathelyi Haladás – Kaposvári Rákóczi 18 óra 30 (Tv: Sport1)
Szombathely, Vezeti: Szilasi Szabolcs

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik