Foci

Fordított az Arsenal a londoni rangadón

arsenal (arsenal, emirates stadion, )
arsenal (arsenal, emirates stadion, )

Még vezetett a West Ham, de a remek formában lévő Arsenal hármat rúgott az angol labdarúgó-bajnokság szombati mérkőzésén.

Nagyon régen fordul elő az, hogy a Premier League aktuális tabelláján a West Ham United előkelőbb helyezést foglaljon el, mint az Arsenal.

A hatodik kör után ez volt a helyzet, pedig a Kalapácsosok újoncok. Sam Allerdyce nagy figura, és az Ágyúsok ellen sem úgy küldte pályára övéit, hogy védekezzenek. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a bordó-kékek szereztek vezetést Diame góljával. Igaz, egyéni akció volt a találat: a légiós bevitte a 16-oson belülre a labdát, két védőt kicselezett, majd éles szögből a bal oldalról, jobb lábbal tekerte a labdát Mannone mellett a kapuba.

Ebben az évben azonban erős Arsenalt láthatunk, amely nem omlik össze és nem görcsöl be, ha hátrányba kerül. Ennek szellemében Olivier Giroud még a félidő előtt egyenlített Podolski bal oldalról érkező passzát követően.

A második játékrész derekán a francia ezúttal előkészített, parádés gólpasszt adott Theo Walcottnak, aki már előnyhöz juttatta Arsene Wenger csapatát, majd elsült Santi Cazorla lába is, 3-1-re nyert az Arsenal és megelőzte aktuális ellenfelét.

Eredmények – férfi kosárlabda-bajnokság
West Ham United – Arsenal 1-3 (1-1)
gólszerzők: Diame (21.), illetve Giroud (41.), Walcott (77.), Cazorla (83.)

Videó – a találkozó összefoglalója:

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik