Foci

Európa Liga-győztessel érkeznek a törökök a Puskásba

Arda Turan (arda turan, )
Arda Turan (arda turan, )

Az Atlético Madridot erősítő Arda Turan is a keret tagja az októberi világbajnoki-selejtezőkre készülő török labdarúgó-válogatottnak.

Abdullah Avci is nyilvánosságra hozta annak a 25 labdarúgónak a nevét, akik előbb jövő pénteken Románia elleni hazai pályán, majd négy nappal később a Puskás Stadionban léphetnek pályára.

Tizenheten érkeznek a török élvonalból, nyolc-nyolc focista a Galatasaray és a Fenerbahce képviseletében, míg Cenk Gönen kapus a Besiktasból. Rajtuk kívül nyolc légiós is a csapat tagja, köztük a Liverpoolt erősítő Nuri Sahin, valamint az az Arda Turan, aki az Atlético Madriddal Európa Ligát és európai Szuperkupát nyert a közelmúltban.

A törökök egy hollandok elleni verséggel kezdtek, majd magabiztosan nyertek Észtország ellen. A mieink túl vannak a csoport legkönnyebb (Andorra, 5-0) és legnehezebb (Hollandia, 1-4) ellenfelén és bizakodva várják az októberi meccseket az észtek, majd a törökök ellen.

A török labdarúgó-válogatott kerete

kapusok: Volkan Demirel (Fenerbahce), Mert Günok (Fenerbahce), Cenk Gönen (Besiktas)

védők: Gökhan Gönül (Fenerbahce), Egemen Korkmaz (Fenerbahce), Hasan Ali Kaldirim (Fenerbahce), Bekir Irtegün (Fenerbahce), Semih Kaya (Galatasaray), Hakan Balta (Galatasaray), Ömer Toprak (Bayer Leverkusen)

középpályások: Emre Belözoglu (Atlético Madrid), Arda Turan (Atlético Madrid), Hamit Altintop (Galatasaray), Emre Colak (Galatasaray), Aydin Yilmaz (Galatasaray), Selcuk Inan (Galatasaray), Nuri Sahin (FC Liverpool), Mehmet Topal (Fenerbahce), Caner Erkin (Fenerbahce), Mehmet Ekici (Werder Bremen)

támadók: Burak Yilmaz (Galatasaray), Umut Bulut (Galatasaray), Sercan Saraer (Greuther Fürth), Mevlüt Erdinc (Rennes), Tunay Torun (VfB Stuttgart)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik