Foci

Tíz emberrel verte a Diósgyőr az MTK-t

A Diósgyőr hazai pályán, bő egy félidőt emberhátrányban játszva nyert 2-1-re az MTK ellen az OTP Bank Ligában.

A Diósgyőr az előző fordulóban a Ferencváros vendégeként kapott ki 2-0-ra, így hazai pályán szeretett volna javítani az MTK ellen Sisa Tibor legénysége. Meglepő, de az erős kerettel bíró DVTK eddig csak hét gólt lőtt kilenc mérkőzés alatt, ez pedig a mezőnyben a legkevesebb holtversenyben a sereghajtó Siófokkal.

Nem is jött jól a miskolciaknak, hogy a nemrégiben igazolt Rudolf Gergely megsérült a szerdai edzésen, ám Tisza Tibor már a 10. percben jelezte, lehet rá számítani, gyönyörű szabadrúgásgólt tekert a kapufa segítségével az MTK kapujába (1-0). A fővárosiak mentek előre az egyenlítésért, ám a támadásaikat rendre elrontották.

A 39. percben aztán fura jelenet láthattak a nézők: Kanta centerezett, Hanek bevetődve levitt egy budapesti támadót, Vadász pedig egy másikat átlökött a kettősön. Végül Vadász pirosat, az MTK büntetőt kapott, Kanta higgadtan értékesítette a tizenegyest (1-1).

A diósgyőri ultrák egy transzparenssel jelezték egyébként, hogy elégedetlenek a mérkőzés időpontjával: “Robinson Crusoe szerette Pénteket… Mi nem!” – üzenték.

A második félidőben kiegyenlített játék folyt, ha nem tudjuk, fel sem tűnt volna, hogy a fővárosiak emberelőnyben játszanak. A 66. percben újra vezetést szerzett az MTK, Seydi tette középre a labdát, a kapu elé berobbanó Elek pedig a hálóba emelt (2-1). A hajrában jártunk már, amikor Kanta vállalkozott lövésre távolról, nem is tévedett sokat, a labda a keresztlécről pattant a kapu mögé.

Az eredmény már nem változott a folytatásban, a DVTK így feljött a negyedik helyre, az MTK pedig elszenvedte második vereségét.

Eredmény – OTP Bank Liga, 10. forduló

Miskolc, 6000 néző, Vezette: Farkas Ádám

Diósgyőr: Ribánszki – Vadász, Hanek, Rakovics (Nagy T., 72.), Gohér – Takács P., Elek (Abdouraman, 79.) – Gosztonyi (Bacsa, 45.), Fernando, Seydi – Tisza  Vezetőedző: Sisa Tibor

MTK: Hegedűs – Wolfe, Vukmir, Kelemen, Hidvégi – Zsidai (Nikházi, 84.), Vadnai – Könyves (Balajti, 79.), Kanta, Tischler – Csiki (Pál, 64.) Vezetőedző: Garami József

Gólszerzők: Tisza (10.), Elek (66.), illetve Kanta (40., 11-esből)

Sárga lap: Takács (21.), Ribánszki (90.), illetve Kanta (20.), Csiki (45.), Wolfe (47.)

Piros lap: Vadász (39.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik