Foci

Szégyenkezik a Sporting elnöke

A klub honlapján kért bocsánatot a szurkolóktól a Videoton elleni vereség miatt Luiz Godinho Lopes, a Sporting Lisszabon elnöke.

Amint arról csütörtökön beszámoltunk, a Videoton fantasztikus produkcióval rukkolt elő a Sporting Lisszabon elleni Európa Liga-mérkőzésen. A székesfehérvári labdarúgócsapat már az első félidőben háromszor vette be a portugál együttes hálóját, majd a második 45 percben magabiztosan őrizte az eredményt, így nagy meglepetést szerezve már a második fordulóban meglett a gárda első győzelme a csoportkörben.

A portugál lapok többsége szégyennek tartja a magyar csapat elleni kudarcot, Luiz Godinho Lopes klubelnök pedig a csapat honlapján kért elnézést a szurkolóktól a csütörtöki eredmény miatt.

Mivel a bajnokságban is bukdácsol az együttes – öt forduló után hat szerzett ponttal hetedik helyen állnak a lisszaboniak -, többen Sá Pinto vezetőedző lemondását követelik. A korábbi játékostárs, a Vidi jelenlegi középső védője, Marco Caneira szerint ugyanakkor butaság lenne csak a szakemberen elverni a port. Ő a támogatásáról biztosította a trénert az A Bola hasábjain és arra bíztatta a klub szimpatizánsait, hogy legyenek türelemmel az egykori portugál válogatottal.

A Sporting vasárnap a második helyen álló FC Portóhoz látogat, egy újabb vereség pedig könnyedén a szakember állásába kerülhet – már, ha addig nem köszönik meg neki az eddigieket.

Paulo Sousa úgy nyilatkozott a remek győzelem után, hogy sikerült megtalálni a megfelelő taktikát. A siker ugyanakkor vezéráldozattal járt, Stopira lába az első orvosi vizsgálatok szerint eltört, így a bekkre kihagyás vár.

Videó – A Videoton nagy győzelme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik