Foci

Sousa: Megtaláltuk a megfelelő taktikát

Paulo Sousa (paulo sousa, )
Paulo Sousa (paulo sousa, )

A Videoton bravúros háromgólos győzelme után érthető módon ellentétes hangnemben nyilatkozott a két szakvezető.

A G csoport egyértelmű esélyesének kikiáltott Sporting Lisszabon Fehérvárra is úgy érkezett, hogy a győzelem reményében lépnek pályára. Ezzel szemben Paulo Sousa legénysége feladta a leckét a luzitánoknak, hiszen 35 perc alatt három gólt lőttek, és erre egyszer sem tudott felelni a Sporting.

Mint később kiderült, ez maradt a végeredmény, így a Videoton jelenleg második a csoportjában, egyponttal lemaradva a Genktől, míg a lisszaboniak az utolsó helyen szerénykednek. Nem mellesleg 23 éves veretlen hazai környezetben a fehérvári csapat, az európai kupameccseket figyelembe véve, ugyanis 1989-ben a Hibarnian ellen kaptak ki utoljára otthon.

“Mindig az a legfontosabb, hogy megtaláljuk a megfelelő taktikát, játékrendszert, ez ma sikerült, tehát elégedett vagyok. Büszke vagyok a játékosaimra, ez nagyon fontos eredmény a klub, a magyar futball és a szurkolók életében. Számomra is nagyon sokat jelent ez a győzelem, hiszen a Sporting tavaly a sorozat elődöntőjéig jutott, többnyire ugyanezekkel a játékosokkal, tehát mindenképpen nagy siker ez számunkra. A csapatunknak megvan a saját stílusa, ehhez ragaszkodunk. A zárt területen való védekezés, és az ellenfél hibára késztetése, az ebből indított ellentámadás az erősségünk. Gyorsan szereztünk előnyt, ezután a célunk a fegyelmezett zárás volt. Ezt teljesítettük.” – mondta a mérkőzés után Paulo Sousa, a győztes hadvezér.

Sá Pinto jóval feszültebb volt a lefújás után, tekintve, hogy nem igazán megy idén csapatának, így azt pletykálják, ha a Porto elleni hétvégi bajnokin nem tud győztes csapatot összerakni, fel kell állnia a padról.

“Nem fordult meg a fejemben, hogy lemondjak a vereség után. Világ életemben harcoltam, hittem abban, amit csinálok. Hitvallásom, hogy soha ne adjam fel és küzdjek. A Videoton nem játszott jól, hanem megnyerte a mérkőzést. Ha a céljaikat nézzük, megvalósították. A kontrajátékra játszottak és ez bejött nekik. Gyorsan gólt kaptunk, és hamar kétgólos lett a hátrány, innen már nagyon nehéz dolgunk volt. Továbbra is bízom a továbbjutásban.” – nyilatkozta Sá Pinto.

Videó – a fehérváriak győzelme képekben:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik