Foci

Torghelle: Nem lesz sok helyzetünk

videoton (videoton, )
videoton (videoton, )

Székesfehérváron már gőzerővel készülnek a szurkolók és a játékosok, hogy a Sporting ellen meglegyen az első EL-siker.

A Videoton számára kiemelt fontosságú lesz a csütörtök esti Európa Liga-mérkőzés, hiszen a portugál Sporting Lisszabon ellen több szempontból is a győzelem lenne elfogadható. Egyrészt a Benk ellen rosszul nyitották a főtáblás szereplést a fehérváriak, és most hazai pályán lehetőségük lesz javítani. Másrészt a Vidi keretéből Marco Caneira és Renato Neto is megfordult a portugáloknál, csakúgy, mint a tréner Paulo Sousa.

A találkozó előtt a vidi.hu-nak Torghelle Sándor – akitől a gólokat várják Fehérváron – nyilatkozott:

„Kiemeleztük őket, megnéztük, mi az erősségük, gyengéjük. Előrefelé megvannak azok a játékosok, akik egy az egy ellen le tudnak menni bárkit, nagyon gyorsak, ezeket ki kell szűrnünk, tehát úgy kell helyezkednünk, hogy a gyorsaságukat ne tudják kihasználni. Amennyiben adódik lehetőségünk, azt ki kell használni, nem lesz sok. Abban én biztos vagyok, hogy nem lesz sok helyzetünk, de megvannak azok a pontok az ellenfélnél, ahol lehetünk veszélyesek is.”

A Sporting sikert sikerre halmozott története során, és egyértelműen a Videoton legnehezebb ellenfele a csoportban, így a siker kulcsa a jó helyzetkihasználás lehet.

Paulo Sousa remek kapcsolatot ápol az ellenfél vezetőedzőjével, Sá Pintóval, hiszen a válogatottban több éven át voltak csapattársak, igaz, a lisszaboniaknál elkerülték egymást, hiszen Sousa 1994-ben távozott az Oroszlánoktól, pont akkor, amikor Pinto odakerült.

Szabó Gergő, a Videoton sajtófőnöke jóvoltából betekinthetünk a fehérvári csapat öltözőjébe. Az alábbi videóból kiderül, mi köze SP-nek Torghelle Sándorhoz, vagy miért szerepel a „Bruce” felirat Walter Lee szekrényén.

Végül Marco Caneira beszél érzéseiről, milyen lehet majd nevelőegyesülete ellen pályára lépni az Európa Ligában.

A Videoton második csoportmérkőzését október 4-én, csütörtökön 18 óra 40 perctől a Story4 televízió élőben közvetíti, míg online élőképes közvetítésben honlapunkon, a www.sport24.hu-n is követhetik a találkozót.

(Az online közvetítést az UEFA-jogok értelmében csak Magyarország területéről lehet majd nézni!)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik