Foci

Tomislav Sivic magyar állampolgár lett

A KTE korábbi, a Paks jelenlegi vezetőedzője, akinek édesanyja magyar, nagyon megszerette Magyarországot, és Kecskeméten telepedne le.

A labdarúgó NB I. egyik közkedvelt edzője, Tomislav Sivic családja Szabadkán él, és élete nagy részét ő maga is a vajdasági városban töltötte.

Amikor a Kecskemétet az élvonalba vezette, a hírös város második otthona lett, a helyi drukkerek a mennybe emelték. Később Magyar Kupát nyert a lila-fehérekkel, de jelenleg már a Paksi FC vezetőedzőjeként dolgozik a magyar élvonalban.

A klub weboldalának elmondta, még kecskeméti munkája után gondolta úgy, megszerzi a magyar állampolgárságot, az esküt pedig Mária lányával együtt kedden le is tette a szabadkai konzulátuson.

„Mikor nem tudtam Magyarországon tovább dolgozni, és visszajöttem Szerbiába, hiányzott az ország, hiányoztak az ottani barátaim, és akkor döntöttem úgy, hogy elindítom az egyszerűsített honosítási eljárást. Az édesanyám magyar, és bár édesapám bunyevác, őt mindenki Béla bácsinak hívta – mondta Sivic. – Nagyon szeretem az országot, azon belül is Kecskemétet. Az a tervem, hogy ott fogok majd élni, ott telepszem le. Mikor nem kaptam munkát, és vissza kellett jönnöm, akkor kiderült a számomra, hogy mennyi igaz barátot szereztem. Olyanokat, akik támogattak engem itt is. Akikkel biztosan örökre meg is marad ez a barátság.”

„Paks is kitűnő hely. Szeretem a munkát, amit csinálok, és száz százalékot beleadok. Bízom benne, hogy sok szép eredményt fogunk elérni közösen!” – mondta még, nehogy szó érje a ház elejét az atomvárosban.

Ezentúl tehát Sivic Tomislavként is szólíthatjuk a Paks mesterét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik