Foci

Szárnyal a Malaga a BL-ben, kikapott a PSG

malaga (malaga)
malaga (malaga)

Két meccs után 6 ponttal és 6-0-s gólkülönbséggel vezeti csoportját a Bajnokok Ligája újonca.

Az A csoportban az volt a kérdés, vajon a Paris Saint Germainről kiderül-e, hogy idegenben is képes remekül teljesíteni, vagy sem.

Merthogy odahaza jól megy már Ibráéknak, ha bajnokság, ha BL, az előző körben a Dinamo Kijevet küldték haza egy 4-1-gyel. Nos, sokáig nem volt aki megzörgesse a hálókat, egészen a 84. percig, amikor a portói Rodriguez ezt megtette, nyert a portugál csapat.

A másik meccsen két Dinamo feszült egymásnak, és hamar kiderült, melyik termeli az áramot: a Kijev. Előbb Gusev volt eredményes már a 3. percben, aztán a 33. minutumban egy öngól el is döntötte a három pont sorsát. A Zagreb ebben a szezonban sem váltja majd meg a világot a Bajnokok Ligájában.

A B jelű kvartettben egy kicsit jobban izgulhattunk, hiszen az Olympiakosz kapuját ezúttal is Megyeri Balázs védte. A görögök a londoni Emirates Stadionba voltak hivatalosak, az Arsenal az utóbbi időben bombaformában játszó Gervinho góljával szereztek vezetést a 41. percben, és senki sem gondolta volna ekkor, hogy a szünetre iksszel mennek a csapatok. Mitroglou gondolta csak így, aki a hosszabbításban betalált. A meccsen teljesen eltűnt Podolski, mégis ő szerezte a második Ágyús-gólt az 56. percben. A végén még Ramsey is betalált, második meccsét is megnyerte az angol csapat.

A másik meccsen a Montpellier némi meglepetésre megszerezte a vezetést a 13. percben Gelsenkirchenben, de a Schalke fordítani tudott az 52. percre. Még a félidőben 1-1 volt a fiatal Julian Drexler góljával, és miután Bocalyt a 52. percben kiállította a játékvezető, Huntelaar belőtte a 11-est. Aztán a franciák 10 emberrel is egyenlítette, a 90. percben Camara lőtt gólt.

Nem volt másik magyar játékos szerdán a BL-ben, ez annak köszönhető, hogy az Anderlecht vezetőedzője nem szavazott bizalmat Juhász Rolandnak. A belgák nagy pofonba szaladtak bele, de úgy is fogalmazhatunk, hogy az előző körben a Zenitet 3-0-ra elintéző Malaga szárnyal tovább. A spanyolok ezúttal is kitömték soros ellenfelüket. Ellentmondást nem tűrően játszottak azon a meccsen, ahol Kassai Viktor volt a játékvezető.

A csoport másik meccsén a Milan nyerni tudott Szentpéterváron, de a Malaga mögött “csak” második a tabellán.

A D csoport meccseiről, benne Cristiano Ronaldo mesterhármasáról és a Manchester City pontmentéséről ide kattintva olvashatsz bővebben.

Eredmények – női kosárlabda-bajnokság

A csoport:

Paris SG – Porto 1-0 (0-0)
gólszerző: Rodriguez (84.)

Dinamo Kijev – Dinamo Zagreb 2-0 (2-0)
gólszerzők: Gusev (3.), Pivaric (33., öngól)

B csoport:

Arsenal – Olympiakosz 3-1 (1-1)
gólszerzők: Gervinho (41.), Podolski (56.), Ramsey (90+4.), illetve Mitroglou (45+1.)

Schalke – Montpellier 2-2 (2-1)
gólszerzők: Draxler (26.), Huntelaar (53.), illetve Ait Fana (13.), Camara (90.) 
piros lap: Bocaly (52.)

C csoport:

Anderlecht – Malaga 0-3 (0-1)
gólszerzők: Eliseu (45., 63.), Joaquin (56., 11-esből)

Zenit – Milan 2-3 (1-2)
gólszerzők: Hulk (45+1.), Shirokov (49.), illetve Emanuelson (13.), El-Shaarawy (16.), Hubocan (75., öngól)

D csoport:

Manchester City – Borussia Dortmund 1-1 (0-1)
gólszerzők: Balotelli (88., 11-esből), illetve Reus (62.)

Ajax – Real Madrid 1-4 (0-1)
gólszerzők: Moisander (56.), illetve Cristiano Ronaldo (42., 79., 81.), Benzema (48.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik