Foci

Szalai: Ilyen még nem történt velem

Szalai Ádám (szalai ádám, a hét csapata)
Szalai Ádám (szalai ádám, a hét csapata)

A magyar labdarúgó-válogatott támadója, Szalai Ádám a padlón volt, miután nem játszhatott a hollandok ellen.

A magyar nemzeti tizenegy szeptember elején Andorrában vágott neki a világbajnoki selejtezősorozatnak, Egervári Sándor fiai pedig 5-0-ra nyertek. Szalai Ádám kezdőként 82 percet töltött a pályán, a második félidő elején pedig góllal hálálta meg a bizalmat.

A német élvonalban szereplő Mainz csatára így talán joggal bízott abban, hogy a Hollandia elleni összecsapáson is játszik, ám a kapitány csak a kispadra nevezte, végül be sem állt – pedig a nézők még a nevét is skandálták. Szalai az esetről a Magyar Hírlapnak nyilatkozva beszélt:

„Kétségkívül negatív élmény volt számomra az a mérkőzés. Olyan dolog történt ott meg velem, ami korábbi pályafutásom során soha sem. A meccset követően reméltem, hogy történik valamilyen beszélgetés a szövetségi kapitánnyal, Egervári Sándorral, de hiába vártam erre. Aztán abban bíztam, hogy felhív telefonon, de ez sem történt meg. Ezek a dolgok rosszul estek” – így a gólerős csatár, aki leszögezte, meg sem fordult a fejében, hogy lemondja a válogatottságot.

Szalai azt is elmondta, hogy a soron következő két mérkőzés előtt le szeretne ülni Egervári Sándorral, hogy négyszemközt átbeszéljék a dolgokat. „Nem tudom, mit rontottam el. Hiszen néhány nappal korábban Andorrának még gólt is lőttem” – így Szalai.

Arra a kérdésre, hogy reálisnak tartja-e az észtek és a törökök elleni hat pont begyűjtését, így felelt: „Szeretném, ha így történne. Távol áll tőlem, hogy beleszóljak Egervári Sándor válogatási módszerébe, de szerintem ha Huszti Szabolcs is a keret tagja lenne, akkor erre tényleg minden esélyünk meglenne. Bár azt is tudom, hogy egy nemzeti válogatottban pótolhatatlan ember nincs. És ez mindenkire vonatkozik.”

Egervári Sándor a pepsifoci.hu-nak sejtelmesen nyilatkozott arról, hogy miért mellőzte Szalai Ádámot Hollandia ellen, mint mondta, az oranje elleni meccs előtt „tett olyat, amit jó lett volna, ha nem tesz”, de ezt nem a sajtóban szeretné kibeszélni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik