Foci

Öngól hozta meg a Milan szentpétervári győzelmét

AC Milan (ac milan, )
AC Milan (ac milan, )

A hazai pályán játszó Zenit Szentpétervár hiába állt fel 0-2-ről az AC Milan ellen, 3-2-re kikapott a Bajnokok Ligája C csoportjában.

Amióta végbement a Hulk-biznisz, azóta a Zenit Szentpétervárnál eléggé megromlott a hangulat az öltözőben. Ez a szereplésre is rányomja a bélyegét, az orosz bajnoki címvédő a hazai pontvadászatban csak a hetedik, a Bajnokok Ligája csoportkörét pedig egy Málaga elleni 3-0-s zakóval kezdték Luciano Spalletti fiai.

Na, nem mintha a Milannal olyan rózsás lenne a helyzet, a lombard sztárklub ugyanis hat forduló után csak a 11. a Serie A-ben, a BL-ben pedig hazai pályán nem bírt az Anderlechttel, 0-0-át játszottak a csapatok.

Ilyen előjelekkel várták a csapatok a szerda kora esti összecsapást, melyet Massimiliano Allegri csapata kezdett jobban. Emanuelson megpattanó szabadrúgása után a kapuban landolt a labda a 13. percben, majd nem sokkal később a bombaformában játszó El Shaarawy talált be egy szóló végén. Sőt, kisvártatva Bojan ellen mintha büntetőt érően szabálytalankodtak volna, ám a játékvezető sípja néma maradt. Elkényelmesedett a korai góloktól az AC Milan, így a Zenit átvette az irányítást. Abbiati kapus egy ideig tartotta a frontot, de a félidő letelte előtt Hulk szépített.

Fordulás után szinte egyből egyenlített a Zenit, Shirokov közelről fejelt a kapuba, majd a Zenit a kapujához szegezte a milánóiakat. Nem sikerült feltörni a vendégek védelmét, majd visszarázódott a mérkőzésbe a Milan, amely a 75. percben újra előnybe került, Hubocan terelt a saját kapujába egy centerezést. Ezzel a minimális előnnyel végül kihúzta a lefújásig a Milan, így a csoport élére ugrott.

Eredmény – Bajnokok Ligája, 2. forduló, C csoport
Zenit Szentpétervár – AC Milan 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Hulk 45+1., Shirokov (49.) illetve Emanuelson (13.), El Shaarawy (16.), Hubocan (75. – öngól)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik