Foci

Mancini: A Dortmund Európa egyik legjobb csapata

Roberto Mancini (roberto mancini, )
Roberto Mancini (roberto mancini, )

Roberto Mancini szerint a német bajnok ellen nehéz dolguk lesz, mégis javítanának mérlegükön a Bajnokok Ligájában.

A keddi játéknap után, melynek legnagyobb meglepetése az volt, hogy a BATE Boriszov legyőzte a Bayern Münchent, szerdán is remek meccseket láthatunk a legrangosabb európai kupasorozatban.

A halálcsoportnak titulált kvartett lehet ismét a legérdekesebb, hiszen mind a négy együttes hazája bajnoka: az Ajax a Real Madridot látja vendégül, de a nagyobb szenzáció a Borussia Dortmund manchesteri vendégjátéka lesz.

A City a Real Madrid ellen nyitotta a sorozatot, és nem is játszottak rosszul a spanyol fővárosban, hiszen majdnem elhozták mindhárom pontot. Azonban Benzema és Ronaldo a sírból hozta vissza a meccset a madridiak számára, így hiába a szép foci, pont nélkül maradtak az angolok. A Borussia ezzel szemben egy kései Lewandowski-találattal megverte az Ajaxot.

„A Bajnokok Ligája egy teljesen más sorozat, de ne feledjük, a futballt mindkét oldalon 11 ember játssza. A Dortmund az elmúlt két szezonban német bajnok lett. Tehetséges, fiatal játékosok alkotják a keretüket, és egy remek edző dirigálja a csapatot, így biztosan kitűnő meccs lesz. Le tudták győzni kétszer is a Bayern Münchent, ezért gondolom, hogy ők Európa egyik legjobb csapata – kezdte mondandóját Roberto Mancini, a Manchester City vezetőedzője. – Mi már bizonyítottunk a Premier League-ben, most a Bajnokok Ligáján van a sor. A Dortmund ellen el kell kerülnünk az olyan gólokat, mint amilyeneket a Real Madrid lőtt nekünk a Bernabeuban.”

„Tudom, hogy a City több megfigyelőt is küldött a meccseinkre, így nehéz lesz őket meglepni. Mi is láttuk őket az Arsenal ellen, és a londoniak játéka hasonlít a miénkhez, ezért akár nyerhetünk is” – mondta Jürgen Klopp, a német bajnok mestere.

A Bajnokok Ligája szerdai programja
A csoport:
Dinamo Kijev – Dinamo Zágráb
Porto – Paris Saint-Germain

B csoport:
Schalke 04 – Montpellier
Arsenal–Olympiakosz

C csoport:
Zenit Szentpétervár – AC Milan
Anderlecht–Malaga

D csoport:
Ajax – Real Madrid
Manchester City – Borussia Dortmund

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik