Foci

A BATE sikerének a csapategység volt a kulcsa

bate boriszov (bate boriszov, )
bate boriszov (bate boriszov, )

Nem volt meglepetésektől mentes a Bajnokok Ligája második fordulójának keddi játéknapja.

A csoportkör előző fordulójában már láthattuk, érdekes eredményekből nem lesz hiány idén, gondoljunk csak a Real Madrid-Manchester City összecsapásra, vagy akár a Milan pontvesztésére az Anderlecht ellen. Most a második forduló is hasonló volt.

Az E csoportban nem kis meglepetésre, az olasz bajnok Juventus, mely a Chelsea ellen parádés egyenlítést mutatott be, most csak 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a Shaktar Donyeckkel.

“Idegesek voltunk a kezdésnél, mivel tudtuk, az ukránok nagyon jól fociznak. Korán lőttek is egy gólt, amire szinte azonnal tudtunk válaszolni. Az előző idényben nem játszottunk az európai kupaporondon, talán ezért is lehetünk fáradtak. Nem vagyunk hozzászokva, hogy ennyi meccset kell vívnunk” – foglalta össze a látottakat Massimo Carrera, a Juventus vezetőedző helyettese.

Kollégája, Mircea Lucescu természetesen elégedett volt a pontszerzéssel.

Uraltuk a meccset, és a labdabirtoklásban is jobbak voltunk. Tudtam, hogy a Juventus egy nagyon agresszív csapat, így azt találtuk ki, hogy futásra kényszerítjük őket, labda nélkül. Voltak lehetőségeink, hogy mégtöbb gólt szerezzünk, de így is örülök az eredménynek.

A csoport másik meccsén a Nordsjaelland nagyon simán kikapott otthon a Chelse-től: az angolok 4-0-ra hozták a meccet, és a kvartett élén állnak.

A 75. percig egész jól játszottunk. Aztán már 2-0-ra vezettek, és nem tudtuk tartani a meccset fizikailag. Úgy érzem, a 4-0 nem igazságos eredmény.” – mondta Kasper Hjulmand, a norvégok mestere.

“Kicsit lassúak voltunk az első játékrészben. De az első gól után magunkra találtunk, és összességében jó ez az eredmény. Szereztünk négy gólt, három pontot, és mindezt idegenben.” – ezek már Roberto Di Matteo, a Chelsea menedzserének szavai.

Bajnokok Ligája, E csoport

Juventus (olasz)-Sahtar Donyeck (ukrán) 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Bonucci (25.) illetve Teixeira (23.)

Nordsjaelland (dán)-Chelsea (angol) 0-4 (0-1)
Gólszerzők: Mata (33., 82.), Luiz (80.), Ramires (89.)

Az F jelű négyesben az eddig a Bayern München által legyőzött Valencia a Lille ellen javíthatott, és a spanyolok meg is tették, ugyanis Jonas duplájának köszönhetően megverték francia riválisukat. A találkozó krónikájához tartozik, hogy a vendégektől Debuchyt kiállította a játékvezető a lefújás előtt nem sokkal.

“Ha úgy játszunk, mint tettük azt kedd este, akkor a jövőben is nyerhetünk meccseket. Csapatként jól teljesítettünk, sokat birtokoltuk a labdát, hogy minél több helyzetet alakíthassunk ki” – nyilatkozta Maucicio Pellegrino, a Valencia mestere.

“Az első félidő jól alakult, de a spanyolok jól használták ki a lehetőségeiket. Sajnos, mi nem igazán találtuk el a kaput, ez pedig szükséges a meccsen” – bánkódott az eredmény miatt Rudi Garcia, a Lilla trénere.

Kedden a fehérorosz BATE Boriszov okozta a legnagyobb meglepetést, hiszen a tavalyi BL-döntő résztvevőjét, a Bayern Münchent győzték le 3-1-re úgy, hogy a Ribéry csak a 91. percben tudott szépíteni, igaz, ezt követően még bevarrtak egyet a hazaiak, akik így hibátlanok eddig, és vezetik a csoportot.

Viktor Goncharenko, a fehéroroszok vezetőedzője érthető módon nagyon boldog volt.

Egyszerűen fantasztikus! Keményen dolgoztunk, hogy elérjük a célünkat. Gratulálok a szurkolóknak és a csapatnak ehhez a sikerhez. Nem találok szavakat, hogy kifejezzem az örömömet. Nem akarok egy játékost sem kiemelni, nem számít ugyanis ki lőtte a gólokat, ki adta a passzokat. A csapat együtt nyert ma este.

Jupp Heynckes viszont nem örült csapata teljesítményének, és vereségének.

“A BATE egy nagyon jól szervezett csapat, főleg védekezésben. Ezt be is bizonyították ellenünk. A legjobb játékosuk a kapusuk volt, ez jól mutatja, mennyire nyomtunk.”

Bajnokok Ligája, F csoport

Valencia (spanyol)-Lille (francia) 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Jonas (38., 75.)
Piros lap: Debuchy (86.)

BATE Boriszov (fehérorosz)-Bayern München (német) 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Pavlov (23.), Rodionov (78.), Renan (93.) illetve (Ribéry (91.)

Két vendégsiker született a G csoportban, ugyanis a Szpartak ellen megizzadó Barcelona most a Benficát intézte el 2-0-ra, de a sikernek komoly ára volt, hiszen elveszítették belső védőjüket, Carles Puyolt, aki csúnyán a karjára esett.

Ennek ellenére a katalánok magabiztos játékkal verték meg a luzitánokat, akik meglepetésre két forduló alatt csak egypontot gyűjtöttek.

“Jók voltunk az első félidőben, de a Barca mégis nyert 2-0-ra. Sokkal agresszívabbnak kellett volna lennünk a labdát vezető játékossal. Ezt mondtam is a labdarúgóimnak, de a katalánok nem engedték el a labdát” – nyilatkozta Jorge Jesus, a portugál mester.

“A győzelem sokat jelent, hiszen el tudtuk hozni mindhárom pontot Lisszabonból. Boldogok vagyunk az eredmény miatt, ugyanis nem volt egyértelmű, hogy győzni tudunk majd a Benfica otthonában, hiszen remek játékosok alkotják a keretüket, akik csapatként remekül működnek” – ezek már Tito Villanova, a Barcelona mesterének szavai.

A legfordulatosabb találkozó címet a Szpartak Moszkva-Celtic összecsapás érdemelte ki: előbb a skótok szereztek vezetést, majd a hazaiak fordítani tudtak. A 71. percben aztán mégis egalizált a Celtic egy öngólnak köszönhetően, majd az utolsó pillanatban a győzelmet is megszerezték.

“Ki kell elemeznünk, hogy mit lehet a hátsó alakzatunkkal kezdeni. Persze nem csak a védők hibáztak a góloknál, hanem az egész csapat. A helyzeteinket sem használtuk ki eredményesen, és sok labdát veszítettünk” – értékelt Unai Emery, a Szpartak edzője.

Kollégája, Neil Lennon érthetően felszabadultan nyilatkozott.

“Valószínűleg én vagyok a legbüszkébb ember most Európában. Nem győzöm dícsérni a játékosokat, akik elképesztően jó focit mutattak be. A szünet után hátrányban voltunk, mégis nyerni tudtunk, így megérdemeltük a győzelmet.”

Bajnokok Ligája, G csoport

Benfica (portugál)-FC Barcelona (spanyol) 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Sanchez (6.), Fabregas (55.)
Piros lap: Busquets (88.)

Szpartak Moszkva (orosz)-Celtic Glasgow (skót) 2-3 (1-1)
Gólszerzők: Emenike (41., 48.) illetve Hooper (12.), Kombarov (71. – öngól), Samaras (90.)
Piros lap: Insaurralde (63.)

Végezetül lássuk a H csoportot. A Manchester United megszenvedett a sikerért Kolozsváron, a Cluj vendégeként: a hazaiak vezetése mindössze 28 percig tartott, akkor ugyanis érkezett van Persie, és egyenlített. A holland aztán a mégegyszer eredményes tudott lenni, a megszerzett előnyt pedig már nem adta ki a kezéből az angol ezüstérmes.

“A Cluj nagy nyomást helyezett ránk, főleg a második találatunkat követően. Volt legalább két olyan helyzetük, amivel pontot menthettek volna. Jól védekeztünk, de Gea nagyot hárított a hajrában, így örülök, hogy nyertünk” – mondta Sir Alex Ferguson.

“A mi hibáinkból tudtak gólt szerezni. Persze jobb volt a United fizikailag. Nem tudtuk megtartani az egygólos előnyünket, nem álltunk vissza védekezni, ráadásul Sougout le kellett cserélnem sérülés miatt” – nyilatkozta Ioan Andone, a kolozsváriak trénere.

A BL-főtábla másik portugál együttese, a Braga Törökországba látogatott: a Galatasaray ellen sokáig 1-0 volt az állás, végül a 94. percben Alen biztosította be a luzitánok sikerét.

“Sokkal többet akartuk birtokolni a labdát, mint a Galatasaray – kezdte José Peseiro, a Braga vezetőedzője – Voltak jó lehetőségeink, ezeket ki is használtuk. Köszönöm a kitartást és az akaraterőt a játékosaimnak. Remek meccs volt, nagyszerű hangulatban, és igazságos eredmény született.”

Fatih Terim már nem volt ilyen vidám.

“Mi domináltunk a meccsen. Sajnos az első komolyabb helyzetükból gólt kaptunk, aztán már hiába hajtottunk az egyenlítésért, nem jött össze. Még tíz perccel a lefújás előtt is veszélyesek voltunk, de gólt nem tudtunk szerezni.”

Bajnokok Ligája, H csoport

CFR Cluj (román)-Manchester United (angol) 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Kapetanos (14.), illetve van Persie (28., 49.)

Galatasaray (török)-Braga (portugál) 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Ruben Micael (27.), Alen (94.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik