Foci

12 milliót kap a Ligakupa győztese

A Magyar Labdarúgó Szövetség döntésének értelmében a Ligakupa győztese 12 millió forinttal gazdagodik majd.

Az MLSZ elnökségének legutóbbi ülésén határoztak a Ligakupa több kérdéséről is. Ezek alapján a televíziós közvetítésekből befolyó összeg 57 százalékát kapják majd meg a csapatok normatív alapon, míg a fennmaradó 43 százalékot az eredményességet figyelembe véve osztják el.

A résztvevő csapatok kétmillió forintot kapnak, akik pedig továbblépnek csoportjukból, fordulóról fordulóra emelkedő díjazásban részesülnek. A sorozat győztese 12 milliót tehet majd zsebre.

A testület továbbá jóváhagyta a stadionbiztonsági projekt II. üteme közbeszerzési eljárásának megindítását. Az eljárás a tervek szerint 2013 márciusában zárulhat le, akkor köt majd szerződést az MLSZ a győztes pályázóval. A második ütem kiírásában 12 stadion szerepel, melyek közül az időrendi lista élére a Puskás Ferenc Stadion került, amelyet a Videoton – első körből kimaradt – arénája követ, a harmadik a sorban pedig a Debrecen jelenlegi stadionja.

A program keretében a magyar stadionok biztonsági rendszerét építik ki, erősítik meg, de olyan fejlesztésekre is sor kerül, mint az online jegyvásárlást lehetővé tévő, egységes központi jegyértékesítési és klubkártya alaprendszer kiépítése.

Döntés született kedden a telki edzőközpont fejlesztéséről is: ennek keretében az egyik nagypályát fűthetővé alakítják át, energia-megtakarítási eszközöket szerelnek fel, és rehabilitációs wellnessrészleggel, benne kisméretű uszodával bővítik a központot. A tervezett fejlesztés az MLSZ beruházásában jön létre, összértéke várhatóan egymilliárd forint, melynek fedezetét az UEFA-tól kapott támogatás, valamint a sportágfejlesztési program TAO-s forrása biztosítja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik