Foci

Emberelőnyben támadt fel a Celtic Moszkvában

Celtic (celtic, )
Celtic (celtic, )

A skót Celtic labdarúgócsapata 3-2-re nyert a mérkőzést tíz emberrel befejező Szpartak Moszkva vendégeként a Bajnokok Ligája G csoportjában.

A Szpartak Moszkva egy barcelonai vereséggel kezdett a G csoportban, míg a Celtic a Benfica ellen ikszelt, így mind a két együttes a három pont reményében lépett pályára kedden. A moszkvai hűvösebb időben a skótok tették meg a siker felé az első lépést, ugyanis a vendégek első támadása végén Hooper gólt szerzett.

A Szpartak még a szünet előtt egyenlíteni tudott Emenike révén, majd a nigériai támadó a második felvonás elején is betalált, centikről juttatta a labdát a hálóba. A 63. percben járt a mérkőzés, amikor Insaurralde utolsó emberként enyhén meglökte Hoopert, a Celtic csatára könnyedén a földre került, az előbb továbbot jelző Tony Chapron pedig az asszisztenssel való egyeztetést követően pirosat adott az oroszok középső védőjének.

Nem is kellett rá sokat várni, hogy a Kelták kihasználják az emberfórjukat, a csereként beálló Forrest egy perc alatt meghálálta edzője bizalmát, igaz lövését Kombarov terelte be a saját kapujába. Az utolsó perceket nagyon megnyomta a Celtic, ez pedig győzelmet ért, Samaras fejelt a hosszú alsó sarokba.

A Szpartak így két forduló után továbbra is pont nélkül áll, a Celtic pedig megszerezte első győzelmét a csoportban.

Eredmény – Bajnokok Ligája, 2. forduló, G csoport
Szpartak Moszkva – Celtic 2-3 (1-1)
Gólszerzők: Emenike (41., 48.) illetve Hooper (12.), Kombarov (71. – öngól), Samaras (90.)
Piros lap: Insaurralde (63.)

 

Videó – Fordulatos meccsen nyert a Celtic:


Spartak Moscow 2-3 Celtic footyroom.com by Futbol2101

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik