Foci

Bejelentette visszavonulását Michael Ballack

Michael Ballack (ballack)
Michael Ballack (ballack)

A 98-szoros német válogatott labdarúgó felhagy az aktív labdarúgással.

„Harminchat évesen olyan profi pályafutásra tekinthetek vissza, amelyről álmodni sem mertem gyerekkoromban” – jelentette ki kedden a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes középpályás, aki május 5-én, a Bayer Leverkusen színeiben vívta utolsó, 267. mérkőzését a Bundesligában.

A nemrég ausztrál klubokkal hírbe hozott játékos kifejtette: az utóbbi, futballmentes hónapok során rájött, hogy megérett az idő pályafutásának befejezésére.

Michael Ballack hazájában megfordult az 1. FC Kaiserslautern, a Bayern München és a Bayer Leverkusen csapatában, összesen négy bajnoki címet és három kupaaranyat gyűjtve.

Idegenlégiósként 2006 és 2010 között a Chelsea-t erősítette, amellyel egyszer bajnok, háromszor pedig FA Kupagyőztes lett.

Ő is visszamondta, de ő a válogatottságot

Nem szerepel többé hazája labdarúgó-válogatottjában Steven Pienaar, a dél-afrikai együttes csapatkapitánya.

A helyi sportági szövetség keddi közlése szerint a játékos azzal indokolta döntését, hogy a szervezete elfáradt az elmúlt tíz évben, amikor a klubjában és a válogatottban is teljesített.

A 31 éves Pienaar a 2010-es, hazai rendezésű világbajnokság után lett a válogatott csapatkapitánya, és ő az egyetlen dél-afrikai futballista, aki – az angol Everton színeiben – rendszeresen szerepel egy európai élbajnokságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik