Foci

A BATE legyőzte a Bayernt, Torinóban ikszelt a Donyeck

A BATE Boriszov hazai pályán nagy meglepetésre 3-1-re legyőzte a Bayern Münchent a Bajnokok Ligája F csoportjában. A Barcelonát erősítő Carles Puyol horrorisztikus sérülést szenvedett a Benfica legyőzése során.

Az E csoportban a Londonban ikszelő Juventus fogadta a Shakthar Donyecket. Az ukrán együttes könnyedén nyert az első fordulóban a dán Nordsjaelland ellen, majd Torinóban is bizonyította, hogy tovább szeretne jutni a csoportból.

A Donyeck már korán vezetést szerzett, Teixeira bombázott közelről a hálóba, ám a Juve postafordultával válaszolt, Bonucci szintén nagy gólt ragasztott a felsőbe egy szöglet után. Mind a két csapatnak megvolt az esélye a győzelem megszerzésére, ám végül nem született meg a mindent eldöntő találat (Willian a keresztlécet találta el az utolsó másodpercekben), 1-1 lett a vége.

A Juventus az első olyan csapat, amely zsinórban nyolc döntetlent játszott az európai kupaporondon.

Videó – Bonucci remek gólt szerzett:


Mindeközben a Chelsea Dániában vendégeskedett, és ugyan a Nordsjaelland időnként szépen járatta a labdát, egy védelmi kihagyást Mata bosszult meg, így a londoniak már az első félidőben megszerezték a vezetést. Roberto Di Matteo legénysége aztán a találkozó hajrájában bedarálta ellenfelét, így megszerezte első győzelmét a csoportban, 4-0-ra nyert a Chelsea.

Úgy tűnik a BATE Boriszov lesz ennek a Bajnokok Ligája-sorozatnak a meglepetéscsapata. Az F csoportban érdekelt fehéroroszok az előző körben a Lille-t ütötték ki idegenben, ezúttal pedig Minszkben az előzetesen jóval esélyesebbnek tartott Bayern Münchent, amely az előző kiírásban döntőig jutott. Pavlov az első félidőben, Rodionov pedig a második felvonásban talált be a kissé indiszponáltan játszó és a szerencsével is hadilábon álló müncheniek ellen. Ribéry ugyan szépített a végén, ám a 93. percben erre is érkezett válasz hazai oldalról, a BATE így 3-1-re nyert és hibátlan mérleggel vezeti a kvartettet.

A Valencia is nyerni tudott, feledtetve ezzel a Bayern elleni zakót. A spanyol gárda végig uralta a meccset a Lille ellen és ugyan a hazaiak vezető gólja után akadt pár helyzete a galloknak is, a duplázó Jonas a 75. percben eldöntötte a három pont sorsát. A Lille Debuchy kiállítása miatt tíz emberrel fejelte be a meccset.

Videó – Jonas szép emeléssel talált be másodjára:


A G csoportban a Celtic moszkvai győzelméről már korábban írtunk, így a Barcelona lisszaboni vendégjátéka maradt csak estére. A katalánok viszonylag simán lehozták az összecsapást a tőlük megszokott módon, Lionel Messi kiosztott két asszisztot, Alexis Sanchez majd Fabregas váltotta gólra az argentin passzait. A portugálok még abból sem tudtak előnyt kovácsolni, hogy Busquets pirosat kapott a 88. percben.

Egy sajnálatos eset is történt a mérkőzésen, Carles Puyol horrorisztikus sérülést szenvedett. A végig jól teljesítő veterán védőt a 78. percben kellett lecserélni miután egy fejelési kísérlet után rosszul fogott talajt, a karja természetellenes pózt vett fel.

Videó – Puyol csúnya sérülése (csak erős idegzetűeknek):

A H csoport küzdelmeivel egy külön cikkben foglalkoztunk. A Manchester United Kolozsváron tudott fordítani Robin van Persie duplájával, a Braga pedig a Galatasaray otthonából távozott három ponttal.

Eredmények – Bajnokok Ligája, 2. forduló

E csoport:

Juventus (olasz)-Sahtar Donyeck (ukrán) 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Bonucci (25.) illetve Teixeira (23.)

Nordsjaelland (dán)-Chelsea (angol) 0-4 (0-1)
Gólszerzők: Mata (33., 82.), Luiz (80.), Ramires (89.)

F csoport:

Valencia (spanyol)-Lille (francia) 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Jonas (38., 75.)
Piros lap: Debuchy (86.)

BATE Boriszov (fehérorosz)-Bayern München (német) 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Pavlov (23.), Rodionov (78.), Renan (93.) illetve (Ribéry (91.)

G csoport:

Benfica (portugál)-FC Barcelona (spanyol) 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Sanchez (6.), Fabregas (55.)
Piros lap: Busquets (88.)

Szpartak Moszkva (orosz)-Celtic Glasgow (skót) 2-3 (1-1)
Gólszerzők: Emenike (41., 48.) illetve Hooper (12.), Kombarov (71. – öngól), Samaras (90.)
Piros lap: Insaurralde (63.)

H csoport:

CFR Cluj (román)-Manchester United (angol) 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Kapetanos (14.), illetve van Persie (28., 49.)

Galatasaray (török)-Braga (portugál) 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Ruben Micael (27.), Alen (94.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik