Foci

Pályán kapott infarktust a focista

Evander Sno (evander sno)
Evander Sno (evander sno)

A pacemakerrel játszó Feyenord-játékosnak, Evander Snónak egy pillanatra leállt a szíve.

A NEC Nijmegen hétvégi bajnokijának nézői megdöbbentő jelenetet láthattak a mérkőzés 30. percében. Sokan közülük tán nem is tudták mi történt, igazából a Feyenord játékosa, csapattársai és a csapatorvos ijedhetett meg rettentően.

Evander Sno ugyanis 2010 óta testébe épített szívritmus-szabályozóval él, és játszik. Mint kiderült, Sno a szívritmus-szabályzó hibája miatt lényegében infarktust kapott, azaz egy pillanatra leállt a szíve.

A játékos hihetetlen módon azonban nem esett össze, hanem “csak” térdre rogyott. Később saját lábán hagyta el a játékteret. Az eset után azonnal kórházba szállították, és megfigyelésre benttartották éjszakára.

Videó – ijesztő jelenetek:

Információnk szerint a magyar sportorvosi protokoll nem teszi lehetővé a szívritmus szabályozóval történő versenysportolást, így Magyarországon kizárt, hogy Sno vagy bárki más pályára léphessen pecemekarrel.

Ugyanakkor szabadidősportot minden gond nélkül űzhet vele az ember, hiszen a pacemaker feladata éppen a szív tökéletes ritmusának szabályoszása. Mivel a szerkezetet a testen belül, lágyrészbe, megfelelően körbeágyazva ültetik be, ezért elvileg olyan kontaktsportokban, mint a futball, nem okozhatnak problémát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik