Foci

Buzsáky a Portsmouth-hoz igazol

buzsáky ákos (buzsáky ákos)
buzsáky ákos (buzsáky ákos)

A magyar középpályás csatlakozik a Pompeyhez, ahol Gyepes Gábor csapattársa lesz egy hónapig.

Már régóta csapatot keres magának az egykori portói és londoni kedvenc, miután pályafutása második sikeres időszakát lezárta a Queens Park Rangersnél.

Nos, miután az előző idény végén nem hosszabbított Buzsáky Ákos az egyéves szerződést kínáló QPR-nál, új csapat után kellett néznie. Ahogyan a Portsmouth honlapja emlékeztet, a középpályás a Videotonnál és a Wycombe együttesénél tréningezett.

A kék-fehér együttes most hivatalos weboldalán számolt be arról, hogy egyhónapos szerződést kötött vele. Ezt már csak az angol szövetségnek kell megerősítenie.

A 30 éves játékos, aki érthetően a válogatottból is kiszorult a játékhiány miatt, 18 Premier League-találkozón lépett pályára az előző évben.

Micheal Appleton, a Portsmouth menedzsere így szólt a szeződésről: „Ákos a Premier League-ben szerepelt az előző szezonban, és most azért van nálunk, mert játszani szeretne. Ő egy nagyszerű játékos, a támadásokat segíteni nagy hasznunkra lehet.”

Az MTK-ban nevelkedett Buzsáky Ákos a Portóból igazolt Angliába, a Plymouth együtteséhez, 2005-ben. 105 fellépésén 9 gólt szerzett a két és fél év alatt. 2007-ben igazolt a Queens Park Rangershez, ahol 113 alkalommal játszott, ez idő alatt 18 gólt ért el, és a közönség egyik kedvence volt sérülései ellenére.

Új csapatában lesz egy jó ismerőse, ugyanis a Pompey-ben játszik Gyepes Gábor is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik