Foci

A bíróság elutasította Aczél Zoltán keresetét

A bundabotrányban érintett edző korábbi munkaadója, a Haladás felmondását támadta volna meg.

A bíró indoklásában azt mondta, hogy törvényes volt a rendkívüli felmondás, mivel valós és okszerű indoka volt a klubnak: ezek között említette a Központi Nyomozó Főügyészség és a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságának Aczélra vonatkozó gyanúsítását, illetve felfüggesztését.

Kiemelte, a gyanúsítás ténye olyan mértékű bizalomvesztést eredményezett a klub részéről, amely önmagában megalapozza a rendkívüli felmondás jogosságát.

Aczél Zoltán azt szerette volna, ha a rendkívüli felmondást jogszerűtlennek találja a bíróság, és ezáltal a klub kifizeti számára a szerződésének hátralévő idejében neki járó pénzt, 13,67 millió forintot. Az első fokú ítélet alapján azonban Aczélnak kell kifizetnie a több mint 1,5 millió forintra rúgó perköltséget és az eljárási illetéket. A futballtréner azt mondta, hogy egyeztet majd az ügyvédeivel, de valószínűleg nem fellebbez.

Aczélt, a Siófok, a REAC, a Diósgyőr és a Haladás korábbi vezetőedzőjét azért vették őrizetbe tavaly novemberben, mert a Siófok vezetőedzőjeként befolyásolhatta néhány meccs eredményét.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik