Foci

A csodára várnak a Fradi szurkolói

ricardo-moniz(1)(960x640)(1).jpg (ricardo moniz)
ricardo-moniz(1)(960x640)(1).jpg (ricardo moniz)

A gyengén szereplő Ferencváros a Diósgyőr ellen próbál fentebb kapaszkodni a bajnoki tabellán.

A fővárosi együttes rossz formában van: a Siófok elleni idegenbeli vérszegény 0-0 után simán kikapott a Haladástól a Magyar Kupa 2. fordulójában, ráadásul odahaza.

A csapat Ricardo Moniz irányításával sem tud elképzelés mentén támadni, játszani, ez pedig a számok tekintetében is megmutatkozik. Jelenleg a csapat a 9. helyen áll, hátránya nyolc pont a harmadik helyezett MTK-val szemben.

A klub nyílt edzéssel próbált kedveskedni a szurkolóknak, pénteken a bérletesek bemehettek az Üllői úti stadionba megnézni Somáliáék gyakorlását.

“A Ferencváros egy nagy múltú csapat, amely otthonában senki sem mehet biztosra és nyáron azonnal bevethető, kész játékosokkal erősítették meg keretüket. Ez így nem ígér könnyű mérkőzést” – nyilatkozta Sisa Tibor, a DVTK vezetőedzője a klub hivatalos weboldalának.

“Nálunk többen sérüléssel bajlódnak, ezért vannak hiányzóink, de nagyon bízom azokban a játékosokban, akik eddig is hétről-hétre mindent megtettek a csapatunkért, szívüket-lelküket kitették, hogy jól szerepeljünk. Remélem, vasárnap is látom a tüzet a játékosok szemében és látom azt az odaadást, amit ebben a mezben mindig meg kell mutatni” – így a diósgyőri mester.

A vendégeknél még mindig nem lép majd pályára Rudolf Gergely, ő még nem érte utol magát erőnlétileg.

A Fradi ősi ellensége, az Újpest sem tündököl, és akkor még finoman fogalmaztunk. Jelenleg pontszámban és gólarányban is pontosan úgy áll, mint vasárnapi ellenfele, a Pécs. Ráadásul a Ferencvároshoz hasonlóan a lilák is kiestek a kupából, Kazincbarcikán véreztek el.

Supka Attila együttese hat nyeretlen mérkőzés után szerzett három pontot Pápán, és most odahaza is megtartaná mind a három egységet.

Jos Daerden, az Újpest vezetőedzője így nyilatkozott az ujpestfc.hu oldalnak„Nem tagadom, még mindig érzem a csalódottságot a játékosokon a kupabúcsú miatt, de ha szerdán nem estünk volna ki, akkor is három pontért utaznánk le Pécsre. Természetesen megnéztem a kazincbarcikai mérkőzés felvételét, azóta is a fejemben van az egész találkozó nekem is, tízből tízszer meg kellett volna nyernünk azt a meccset, de a kupában nincsen második esély.

A bajnokságról beszéltem sok emberrel, egyöntetűen azt vallják az emberek, hogy nőtt a színvonal tavaly óta, ezt mutatja a kiegyenlített tabella is. Egy győzelmi sorozattal nagyot lehet előre lépni, azon vagyunk, hogy egy ilyen szériát kezdjünk el vasárnap. Láttam a Pécs találkozóit, otthon látványos játékra törekednek, szoros meccset várok.”

Labdarúgó OTP Bank Liga, 9. forduló

Ferencváros – Diósgyőri VTK
Üllői út, 16 óra 30 perc

Pécsi MFC – Újpest
Pécs, 18 óra 30 perc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik