Foci

Már nem veretlen az Arsenal, de a Chelsea igen

juan mata (juan mata, )
juan mata (juan mata, )

A Chelsea a 6. forduló londoni rangadóján az Arsenal stadionjában 2-1-re nyert, ezzel megőrizte első helyét a Premier League-ben.

A két londoni nagycsapat Emirates-beli összecsapását nagy várakozás előzte meg, a legolcsóbb belépőért is 22 ezer forintnak megfelelő fontot kellett leszurkolni.

A bérletesekkel együtt végül több mint 60 ezren foglaltak helyet az Arsenal stadionjában, a Chelsea-hívek is sokezren voltak.

A két csapat eredménytelenül birkózott 20 percig, akkor azonban Fernando Torres egy Arsenal-védő háta mögül lábbal kinyúlva ügyes kapásgólt küldött a kapuba.

Az Arsenal meglehetősen erőtlenül próbált meg egyenlíteni, a szokásos, agilis játékát hozó Gervinho jóvoltából ez mégis sikerült még a szünet előtt. Az elefántcsontparti légiós a kapunak háttal kapta a labdát, de azonnal befordulva lőtt, jól.

A fordulás után a hazaiak nekiláttak begyűrni a vezető gólt, de azt megint a Chelsea szerezte meg, Juan Mata szabadrúgása Koscielny-n megpattanva kötött ki az Arsenal kapujában.

Arséne Wenger az idegeskedés mellett cserével is próbálkozott, Girou-t és Walcottot is behozta, a franciának voltak is komoly lehetőségei, de rendre az oldalhálót találta el.

A Chelsea 2-1-re nyert, őrzi veretlenségét, és megerősítette helyét a tabella élén.

Videó: a Chelsea idegenbeli győzelme az Arsenal ellen

 

Eredmény – Premier League, 6. forduló

Arsenal-Chelsea 1-2 (1-1)

Gólszerzők: Torres (20.), Mata (55.), illetve Gervinho (43.)
Sárga lap: Ramsey (35.), Vermaelen (53.), illetve Oscar (39.), D. Luiz (48.), Ramires (90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik