Foci

Klubrekordot állított be a Győr

pintér attila (pintér attila, )
pintér attila (pintér attila, )

A Győri ETO kiütéses győzelme rekordbeállítást jelent, ugyanis a klub történetében eddig zsinórban hét győzelem a legtöbb.

A zöld-fehérek először 1997-ben csináltak egy hétmeccses győzelmi szériát, majd azt követően 2011-ben, vagyis a tavalyi kiírásban. Most pedig beállította a csúcsot a Győr, ugyanis a Haladás elleni döntetlen után megverték a Kaposvárt, a Siófokot, a Kecskemétet, a Diósgyőrt, a Pécset, a Videotont és most a Pápát. Így a következő körben, a Paks otthonában lehet a meg győriek nyolcadik sikere.

Az előjelek nem jók a zöld-fehérek számára, hiszen az eddigi két széria gólnélküli döntetlenekkel ért véget.

“Nem volt ez olyan egyszerű a győzelem, mint amilyennek látszik. Az első félidőben folyamatosan őröltük a pápai csapatot. Örülök, hogy gyönyörű akciók végén szép gólokat szereztünk. Most kell szerénynek maradnunk, de nem szabad elvenni a játékosoktól, hogy ezzel a sikerrel dicsőséget szereztek a klubbnak és örömet a szurkolóknak” – mondta Pintér Attila a 6-0-s győzelmet követően az etofc.hu-nak. 

Ellenben kollégája, Zsivóczky Gyula már a következményekről beszélt, ugyanis nem mindennapos eset, hogy egy csapat hat gólt kapjon, és egyet se rúgjon.

“Biztos, hogy lesznek következményei ennek a mai mérkőzésnek, mindenek előtt szeretnék bocsánatot kérni a pápai drukkerektől a mai kilencven percért. Olyan szituációkból kaptuk a gólokat, amelyre előzetesen felkészültünk. Az ETO sokkal lendületesebben játszott és könyörtelenül kihasználta a hibáinkat.”

A másik pénteki találkozón majdnem meglepetés született, hiszen a nyeretlen Siófok ellen az MTK a 81. percben tudott pontot menteni. Így a fővárosi kék-fehérek az eddigi kétponttal szemben, már néggyel vannak lemaradva az éllovas Győrtől, ráadásul, ha a Debrecen és a Honvéd is nyerni, tud, akkor az MTK legyúszik a negyedik helyre.

Így érthető, Garami József, az MTK trénere miért volt elégedetlen a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

“Az első félidőben nem volt meg a támadójátékunkban a szellemesség és a kellő erőszakosság, ezért nem tudtunk helyzeteket kialakítani, csak 1-2 veszélyes lövésünk volt. A második félidőben a Siófoknak egy igazi támadása volt, amiből gólt értek el. Meghajtottuk a második játékrészt, és a végén volt esélyünk arra is, hogy megnyerjük a meccset, de nem sikerült újabb gólt rúgnunk.”

“Koncentráltságunkat bizonyítja, hogy az MTK csak szabadrúgásból tudott gólt lőni, a kapusunknak nem sok védenivalója volt, még ha egy kicsit hatékonyabbak vagyunk támadójátékban, akkor több veszélyt okozhattunk volna. Ha ebben előre tudunk lépni, eredményesebbek lehetünk. A döntetlennek így is nagy értéke van, de bosszús vagyok, hogy nem tudtunk plusz két pontot szerezni, de ma egy igazi csapat volt a pályán” – nyilatkozta Horváth Károly a Balaton-partiek mestere.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik