Foci

A második helyre pályázik a Honvéd és a Loki

eger-fc-debreceni-vsc-(i)(960x640).jpg (eger fc, debreceni vsc, )
eger-fc-debreceni-vsc-(i)(960x640).jpg (eger fc, debreceni vsc, )

Az OTP Bank Liga 9. fordulójának szombati játéknapján Debrecen otthon, a Videoton idegenben próbál győzedelmeskedni.

A délutáni meccsdömpinget a Kecskemét-Honvéd találkozó nyitja majd. A liláknál nem telt eseménytelenül az előző pár nap, ugyanis a klub megtalálta a leköszönő Török László vezetőedző utódját: Horváth Ferenc, volt válogatott labdarúgó ül majd le a KTE kispadjára.

Az egykori csatár elmondta, pontokat akar szerezni csapatával, és forradalomra készül, vagyis azonnal győztes együttest akar faragni a kecskemétiekből. Ráadásul nagyon is szükség lenne a második diadalra, hiszen jelenleg utolsó előtti a KTE.

A Honvéd ezzel szemben a második pozícióra hajt, az MTK botlása után ugyanis egy győzelem esetén helyet cserélhetnek a kék-fehérekkel.

Kecskeméti TE – Budapest Honvéd, 14:00
Kecskemét, Széktói Stadion, vezeti: Veizer Roland.

A Kaposvár és az Eger is 2-2-4-es mérleggel áll az alsóházban, egymást követve. A legrosszabb eredmény a felek számára a döntetlen lenne, ugyanis akkor egyikük sem léphetne előre. A győzelem viszont komoly fegyvertény lenne, így vélhetően mindent beleadnak majd a csapatok.

“Az Eger nagyon fegyelmezett együttes, és jól kontrázik, de láttam az MTK elleni meccsüket, ahol nem igazán működött a rendszerük. Szombaton csak a győzelemmel lennék elégedett! A hazai meccseinket ugyanis meg kell nyernünk ahhoz, hogy biztosan a középmezőny tagjai lehessünk” – mondta Prukner László, a kaposváriak mestere a klub honlapjának.

Kollégája, Simon Antal is három pontot remél az összecsapástól.

“A kaposváriak kreatív támogatókkal igazoltak a nyáron, akikkel bátrabban vehetik célba az ellenfél kapuját. Ez megmutatkozott a kecskeméti 2–1-es sikerük alkalmával, majd legutóbb Kispesten is, ahol három gólt lőttek vendégként. A kétcsatáros felállás várható ellenünk is. A legvalószínűbb, hogy lesz egy kis oda-vissza játék, ebből fakadóan pedig a védőknek is jobban be kell lépni majd a játékba. A sikerhez az szükséges, hogy támadóink nagyobb százalékban használják ki a kialakított gólhelyzeteket.”

Kaposvári Rákóczi – Eger FC, 16:00
Kaposvár, Kaposvári Rákóczi Stadion, vezeti: Fábián Mihály.

A bajnok az elmúlt héten óriási meglepetésre 1-0-ra kikapott az Egertől, így a cívisvárosiak eredménykényszerben fociznak szombat délután a Haladás ellen. Ráadásul a képlet a piros-fehéreket illetően ugyanaz, mint a Honvédnál, ugyanis ha nyer a Loki, akkor második lehet.

“A Haladás kiváló együttes, mindenki tisztában van vele, hogy extra teljesítményt kell nyújtani a sikerhez. Érezni lehet, hogy a srácok rajta vannak a mérkőzésen, reméljük, ezt be is tudják bizonyítani” – foglalta össze reményeit Kondás Elemér, a Debrecen vezetőedzője, a dvsc.hu-nak.

“Amikor a Debrecen még nem uralta úgy a magyar focit, mint az utóbbi években – nagyon boldog volt az a csapat, amelyik ponttal tért haza a Hajdúságból. Nos, azóta ez méginkább így van, így óriási bravúrnak tartanám a döntetlent. Pontrúgásaik életveszélyesek, de miután nagy hangsúlyt fektetnek a támadójátékra, hátul kinyílnak. Az egri vereség miatt nagyon nagy nyerési kényszerben vannak, ezért arra számítok, hogy óriási elánnal kezdik a meccset, nekünk pedig túl kell élnünk az első 20-25 percet. Mindenesetre az egy ponttal már nagyon elégedett lennék” – mondta Artner Tamás a haladas.hu-nak.

Debreceni VSC – Szombathelyi Haladás, 16:00
Debrecen, DVSC Stadion, vezeti: Iványi Zoltán.

A játéknapot az Európa Ligában érdekelt Videoton paksi fellépése zárja. A rajtnál kicsit beragadó fehérváriak a stabil középcsapat otthonába látogatnak, akik hullámzó teljesítményük miatt kiismerhetetlenek, bármelyik arcukat képesek mutatni.

“Nagyon jól tudjuk, hogy egy nagyon erős csapat érkezik hozzánk szombaton, úgy is fogalmazhatnék, hogy Dávid és Góliát csatája lesz. Viszont pár magyar csapatnak azért már sikerült megtréfálnia mostani ellenfelünket, tehát reménykedem, hogy egy döntetlent el tudunk csípni. Nem várok sok gólos mérkőzést, hiszen egy masszív, jó erőkből álló Vidivel nézünk szembe, amelynek nem könnyű feltörni a védelmét” – mondta a vidi.hu-nak Tomislav Sivic, a Paks vezetőedzője.

Paulo Sousa pedig gólokat vár legénységétől, hiszen az elmúlt meccseken meglehetősen kevésszer találtak be az ellenfél kapujába a fehérváriak.

“Remélhetőelg szombaton ugyanabban a ritmusban, és ugyanazzal a teljesítménnyel tudunk játszani, mint eddig. Ugyanakkor remélhetőelg azt is el tudjuk érni, amire jelenleg a legnagyobb szükségünk van, gólt, gólokat lőni. Vissza akarunk térni a győztes formánkhoz, hiszen azért dolgozunk, hogy a meccseket megnyerjük.”

MVM Paks – Videoton FC, 18:30
Paks, Paksi Stadion, vezeti: Szabó Zsolt.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik