Foci

Pelé: A spanyolok a legjobbak

Pele(960x640)(1).jpg (pelé, )
Pele(960x640)(1).jpg (pelé, )

Semmi kétség: a spanyol labdarúgó-válogatott ma a legösszeszedettebb és egységesebb csapat a világon, mondja a brazil legenda.

A brazilok világbajnok klasszisa úgy gondolja, Vicente del Bosque együttese ma a legjobb nemzeti válogatott. Pelé öt éve kíséri figyelemmel a csapat játékát.

Azt mondja, azért is becsülendő mindez, mert képesek az egyéni képességeket a csapat érdekei alá rendelni, ez hozza az eredményeket.

“Képben vagyok a csapatuk játékáról, hiszen négy és fél éve figyelem őket. Mindegyik évben szépen játszottak, csodálatos csapatuk van. Nem az egyéniségekről szól” – így Pelé.

A spanyolok lehetnek az első olyan válogatott, amely európaiként emelheti a magasba Brazíliában a világbajnoki trófeát.

“Semmi kétség, ők lesznek az egyik legjobb csapat a vb-n. Ha sérülések nem kerülik el a csapatot, akkor ők a legszervezettebbek. Néha van olyan, hogy az embernek fantasztikus játékosai vannak, de csapata nincs” – mondta a 71 éves brazil.

“Azt hiszem, Brazíliának például csapatra van szüksége. Sok meccset játszottunk, volt amelyiken jól, aztán utána megint rosszul. Ez nem ideális, kiegyensúlyozottnak kell lenni” – mondta Pelé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik