Foci

Kanta megmentett egy pontot az MTK-nak

kanta józsef (kanta józsef)
kanta józsef (kanta józsef)

A labdarúgó OTP Bank Ligában egy gyengécske meccsen a Siófok 1-1-es döntetlent ért el az MTK otthonában, így továbbra is nyeretlen.

A Siófok már az előző fordulóban nagy bravúrt hajtott végre a tabella utolsó helyezettjeként, ugyanis megannyi sérülés miatt nagyon tartalékosan ért el 0-0-s döntetlent a Ferencváros ellen a Balaton partján.

Most még nehezebb dolga volt a sárga-kékeknek, ugyanis a bajnokságban remeklő, igaz, az előző fordulóban a Haladás ellen simán (0-3) kikapó MTK volt az ellenfél, ráadásul a fővárosban.

Nem egy közönségcsalogató meccs, annyi szent, sőt, a csütörtöki MTK-Malmö női BL-meccsen többen voltak a Hidegkuti-stadionban, mint pénteken este. Aki elmulasztotta a találkozót, az első félidőt látva cseppet sem bánta, ugyanis egyik csapat sem focizott veszélyesen. Bágyadtan, akaratgyengén játszottak a felek. Talán a Siófok még veszélyesebb is volt a kombinatív játékra képes MTK ellen. Ezzel együtt egy Csiki– és egy Kanta-lövést azért illik feljegyezni.

A második félidőben viszonylag korán, nagyjából a semmiből ért el gólt a Siófok: Pál Szabolcs adta a játékszert Kiss Máténak 17 méterre a kaputól, ő betolta a 16-oson belülre, két védővel szemben is erőszakos volt, és amikor tisztán
lőhetett, lőtt is. A kapuba, 0-1.

A 66. percben aztán beállt Pál András az MTK-ba, így szembenézhetett testvérével, a siófoki Pál Szabolccsal. A Siófok egyébként tele volt egykori MTK-ssal, például Melczer, az említett Pál vagy Gál András is focizott a Hungária körúton.

Aztán a 81. percben futballra emlékeztető jelenet zajlott a gyepen: egy kezezés miatt megítélt szabadrúgást Kanta 19 méterről gyönyörűen ívelt a kapuba, a bal felső sarokba (1-1). A gól után azonnal veszélyesebb lett a hazai csapat, három perccel később például Hidvégi lőtt 17 méterről, de a labda elkerülte a bal kapufát.

A 91. percben nagy helyzet maradt ki: Kanta ívelt be egy szabadot a kapu elé, Wolfe próbálta kapura rúgni, de a labda végül Kurucz kezébe került.

Az eredmény már nem változott, az eredmény igazságos.

Eredmény – OTP Bank Liga, 9. forduló

MTK Hungária – FGSZ-Siófok 1-1 (0-0)

Hungária körút, 800 néző, vezette: Bognár

MTK: Hegedüs – Wolfe, Vukmir, Kelemen, Hidvégi – Nikházi, Kanta, Zsidai – Könyves (Pál András, 66.), Tischler, Csiki (Balajti, 75.). Szakmai igazgató: Garami József

Siófok: Kurucz – Mogyorósi, Deák, Fodor, Fejes – Pál Szabolcs, Horváth B. (Melczer, 67.), Kecskés, Kiss Máté, Gál (Nyári, 93.) – Zamostny (Molnár M., 88.). Szakmai igazgató: Horváth Károly

Gólszerzők: Kanta (81.), illetve Kiss Máté (58.)

Sárga lap: Nikházi (85.), illetve Deák (39.), Mogyorósi (75.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik