Foci

Huszti harmadszor lett a forduló legjobbja

huszti szabolcs (huszti szabolcs, )
huszti szabolcs (huszti szabolcs, )

Huszti Szabolcsot harmadszor választották a forduló legjobbjának a német labdarúgó-bajnokság hivatalos honlapjának szavazásán.

A Hannover magyar légiósát a bundesliga.de oldalon a szurkolók a 2. és a 3. kör után is a legjobbnak választották, azaz öt forduló alatt harmadszor kapta a legtöbb voksot a drukkerektől, ráadásul egy meccset eltiltása miatt kihagyott.

Ezúttal a szavazatok 43,03 százaléka érkezett rá, az Eintracht Frankfurt japán légiósát, Takasi Inuit (36,72) és a Bayern München német válogatott középpályását, Bastian Schweinsteigert (9,09) előzte meg.

A 29 éves Huszti szerdán egy góllal és két gólpasszal vette ki a részét a Hannover Nürnberg elleni 4-1-es győzelméből, amellyel csapata feljött a tabella 3. helyére.

A Hannoverbe nyáron a szentpétervári Zenittől 750 ezer euróért visszatérő játékos a Kicker osztályzatai alapján magasan a mezőny legjobbja eddig, továbbá a kanadai táblázatot is vezeti.

Előbbi rangsorban 1,17-es átlag osztályzatával – a Kickernél az 1-es a lehető legjobb értékelés – a Hamburg kapusát, René Adlert (1,80) és Schweinsteigert (1,88) előzi meg, míg utóbbiban három góljával és hét gólpasszával a 2006-os világbajnokság aranycipősét, az eddig százszázalékos Bayernt erősítő, a négy-négy gólnál és előkészítésnél járó Thomas Müllert utasítja maga mögé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik