Foci

Horváth Ferenc lett a Kecskemét vezetőedzője

A Szigetszentmiklósról érkező egykori csatár a támadójáték híve, a Honvéd ellen már ő ül a kispadon az OTP Bank Ligában.

Már legalább egy hete az ő nevét valószínűsítették a legtöbben a Kecskemét vonatkozásában, és végül pénteken a KTE vezetősége bejelentette, megállapodtak Horváth Ferenccel.

A Kecskemét két fordulóval korábban “vesztette el” edzőjét, akkor mondott le Török László szakmai igazgató. A kecskemétiek nyolc forduló alatt minössze 5 pontot szereztek, egy alkalommal tudtak csak győzni.

Sokan, még utólag Sallói István klubigazgató is Tomislav Sivic visszajövetelét kívánták volna, de ez már csak azért sem lehetséges, mert a szerb közönségkedvenc tréner már a Paks vezetőedzője.

A 39 éves Horváth Ferenc játékosként Belgiumban, Németországban, Spanyolországban, Portugáliában és Skóciában is megfordult, Magyarországon a Videoton és a Ferencváros színeiben érte el legnagyobb sikereit. A magyar válogatottban 32 meccsen 11 gólt szerzett a korábbi támadó, legemlékezetesebb meccse pedig az olaszok elleni döntetlen (2-2), melyen duplázni tudott.

A nagypályás futball után a futsalt is magas szinten űzte a Fradiban, edzői karrierjét pedig a zöld-fehérek utánpótlásában kezdte. Első vezetőedzői megbízását a Vecsésnél kapta még 2010-ben, majd 2011 októberében Várhidi Pétertől vette át a Szigetszentmiklóst. Akkor kilenc forduló elteltével 11. helyen állt a csapat, a szezon végén pedig végül 7. helyen zártak. Irányítása alatt a csapat 10 győzelmet, 5 döntetlent és 6 vereséget számlált, a lőtt gólok tekintetében pedig az MTK mögött a második legeredményesebb csapat lett az NB II. Nyugati-csoportjában, míg a Keleti-csoport csapatait is beleszámítva a másodosztály harmadik leggólerősebb együttesének bizonyult.

Horváth Ferenc segítői a jövőben pályaedzőként Visinka Ede, kapusedzőként pedig Erdei Sándor lesznek. Szabó István megbízatása az első csapatnál ezzel megszűnt, jövőjéről és további feladatiról hét elején egyeztet a szakemberrel a klubvezetés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik