Foci

Nagy pénzt ért apjának a United újonca

A Manchester United labdarúgócsapatában szerdán debütáló Ryan Tunnicliffe édesapja tíz éve fogadott rá, hogy fia játszani fog a Vörös Ördögöknél.

A még csak 19 esztendős Ryan Tunnicliffe-t a 77. percben vetette be szerdán Sir Alex Ferguson, így a fiatal középpályás is aktív részese volt annak, hogy az iparvárosiak továbbjutottak a Ligakupában a Newcastle ellen. Brit lapértesülések szerint ráadásul egy ember nagyot kaszált a beállásával.

Ez az ember pedig nem más volt, mint az édesapja, Mick, aki tíz évvel ezelőtt százszoros szorzó mellett tett fel 100 fontot arra, hogy a fia egy napon a Vörös Ördögök első csapatában fog játszani. Ryan akkor még csak 9 éves volt, a United pedig csak megfigyelte a fiatal tehetséget. A fogadás végül 10 ezer fontos nyereséget ért a boldog édesapának.

Ryan ugyanakkor még hozhat az „öreg” konyhájára, ugyanis Mick azt is megtette anno 100 fonttal, hogy fia egy napon majd az angol válogatottban is játszani fog. Ez 350-szeres pénzt fialna.

Érdekesség, hogy nem egyedülálló esetről van szó. Amikor 1997-ben Chris Kirkland, a Sheffield Wednesday jelenlegi kapusa csatlakozott a Coventry akadémiájához, akkor édesapja szintén egy százast tett arra, hogy a kapuvédő 30 éves kora előtt védeni fogja a háromoroszlános hálót is. A korábban a többek közt a Liverpoolt, a West Bromwichot és a Wigant is erősítő Kirkland 2006-ban Görögország ellen állhatott a vonal elé, így megszázszorozta apja pénzét.

Kirkland mindössze egyszer volt válogatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik