Foci

Miroslav Klose töröltette saját gólját

Miroslav Klose, Hernanes (miroslav klose, hernanes, lazio, )
Miroslav Klose, Hernanes (miroslav klose, hernanes, lazio, )

Sportszerű gesztussal vívta ki társai és a sportsajtó elismerését a Laziót erősítő Miroslav Klose, aki töröltette a Napoli ellen szerzett szabálytalan gólját az olasz labdarúgó-bajnokság 5. fordulójának szerdai játéknapján.

A fővárosiak német csatára a harmadik percben egy beívelést kézzel továbbított közelről a kapuba. Csapattársai rögtön ünnepelni, a házigazda nápolyiak pedig tiltakozni kezdtek, a 34 éves légiós pedig odament a játékvezetőhöz, és arra kérte, hogy törölje a megadott vezető gólt.

“Ezért díjat érdemelne” – szögezte le a meccset 3-0-ra megnyerő hazaiak kapitánya, Paolo Cannavaro, aki klubtársaival együtt odament Kloséhoz a beismerés után, és átölelte őt. “Bravó!” – fűzte hozzá Walter Mazzarri, a Napoli vezetőedzője.

A csütörtöki Gazzetta dello Sport napilap is gratulált a játékosnak, és “kivételnek” nevezte őt a “beteg futballban”. Az újság emlékeztetett arra, hogy Klose egyszer már korrigált saját kárára bírói ítéletet: 2005 áprilisában, még a Werder Bremen futballistájaként nem volt hajlandó elvégezni egy igazságtalanul befújt büntetőt. Gesztusáért később fair play-díjat kapott.

Videó – Klosét megdícsérték a nápolyiak:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik