Foci

Rangadót nyert a Napoli, győztek a milánóiak

edinson cavani (edinson cavani,)
edinson cavani (edinson cavani,)

A Napoli 3-0-ra nyert a Lazio ellen az olasz labdarúgó-bajnokságban. Nyert az Inter és a Milan is, Tőzsér Dánielék pedig ikszeltek a Parmával.

Olaszországban a Pescara stadionjában kezdődött a játéknap, a Palermo látogatott az újonchoz. A csapnivalóan teljesítő szicíliaiak már a 35. percben emberhátrányba kerültek, és ugyan még így is mentek előre a győzelemért, a három pont Pescarában maradt, Weiss a hajrában döntött.

Ez volt az újonc első győzelme a szezonban, az eddig nyeretlen Palermo pedig csak azért nem tök utolsó öt meccs után, mert a Sienától levontak hat pontot, igaz a toszkán együttes csütörtökön meccsel a Bolognával, szóval még be is előzheti a szicíliai gárdát.

Rendeztek egy rangadót is szerdán, ugyanis a fordulót megelőzően a második helyen tanyázó Napoli fogadta a harmadik Laziót. A két együttes közti különbséget Edinson Cavani jelentette, az uruguayi csatár mesterhármassal döntötte el a három pont sorsát. A Napoli pontok, lőtt és kapott találatok számában is hasonlóan áll, mint a címvédő és listavezető Juventus.

Az AC Milan a nyeretlen Cagliarit fogadta. A piros-feketék El Shaarawy révén már korán vezetést szereztek a külföldi lapok által már csak „San Zero”-ként emlegetett stadionjukban (ebben a bajnokságben ezt megelőzően nemcsak pontot, de gólt sem szerzett hazai pályán a csapat), majd a 66. percben emberelőnybe kerültek. Az egyiptomi apától és olasz anyától származó csatár a hajrában is betalált, így a lombardok végül magabiztosan nyertek, oda a San Siro gúnyneve.

A másik milánói klub, az Inter a Chievónál vendégeskedett, a kék-feketék szempontjából pedig rosszul indult a meccs, ugyanis Sneijdert már a 26. percben le kellett cserélni sérülés miatt. Az első felvonásban a Chievo volt a jobb, ehhez képest az Inter szerzett vezetést, Pereira élete első gólját lőtte az olasz csapatnál. A hazaiak mentek előre az egyenlítésért, meg is volt rá a lehetőségük, ám nem tudták bevenni Handanovic hálóját, a túloldalon pedig a csereként beálló Cassano eldöntötte a meccset.

Tőzsér Dániel most is kezdő volt a Genoában, ráadásul végig is játszotta a Parma elleni ütközetet. A magyar középpályás főleg a védekezésből vette ki a részét, egy ízben például olyan keményen szerelte – szabályosan – Beldolfilt, hogy a franciát le kellett cserélni. A találkozót végül 1-1-el zárult, Borriello a 88. percben büntetőből mentett pontot a Genoának.

Az AS Roma hazai pályán hullajtott pontokat az egy félidőn át emberhátrányban játszó Sampdoria ellen, Totti góljára Munari válaszolt a második felvonásban és a dobogóra lőtte csapatát. A Samp egyenlítő találatához kellett Stekelenburg kapitális hibája is, aki az ellenfél játékosa elé ejtett egy könnyűnek tűnő labdát. Tottinak ez volt a 216. gólja a Serie A-ban, így holtversenyben feljött a vonatkozó örökranglista harmadik helyére, José Altafinivel és Giuseppe Meazzával “osztozik” a dobogó legalsó fokán. A második helyen a svéd Gunnar Nordahl áll (225 gól), míg a rangsort Silvio Piola (274 gól) vezeti.

A Catania legyőzte az Atalantát, a Torino pedig otthon játszott 0-0-át az Udinesével.

Eredmények – Serie A, 5. forduló

Pescara – Palermo 1-0 (0-0)
Gólszerző: Weiss (86.)
Piros lap: von Bergen (35.)

AC Milan – Cagliari 2-0 (1-0)
Gólszerző: El Shaarawy (15., 82.)
Piros lap: Conti (66.)

Chievo – Inter 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Pereira (43.), Cassano (74.)

Napoli – Lazio 3-0 (2-0)
Gólszerző: Cavani (19., 31., 64.)

AS Roma – Sampdoria 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Totti (35.) illetve Munari (62.)
Piros lap: Maresca (46.)

Genoa – Parma 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Borriello (88. – 11-esből) illetve Lucarelli (27.)

Catania – Atalanta 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Spolli (52.), Barrientos (64.) illetve Moralez (50.)

Torino – Udinese 0-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik