Foci

A Fradi is kipottyant a kupából

ricardo moniz (ricardo moniz)
ricardo moniz (ricardo moniz)

Az Újpest után nagy riválisa, a Ferencváros is kiesett a Magyar Kupa második fordulójában tovább szaporítva a szerdai kör meglepetéseit.

Némi lélektani előnnyel várhatta a meccset a Ferencváros, ugyanis egyrészt nemrégiben ebben a leosztásban megverte a Haladást a bajnokságban, másrészt szerda délután kiesett a Magyar kupából az ősi rivális Újpest (kikapott 2-1-re a Kazincbarcika otthonában a lila-fehér együttes).

A Haladás némileg tartalékosan lépett pályára, Kenesei és a kirobbanthatatlan kapus, Rózsa Dániel sem kezdett, helyette Gőcze állt a vendégkapuban. Aztán az első félidőben szinte semmi sem történt az Üllői úti stadionban, talán Cukic és Besic egy-egy próbálkozását lehetne megemlíteni. A vendégek alapvetően a védekezésre koncentráltak, az jól is ment nekik.

Nem úgy a második félidőben, amikor a Haladás már jóval bátrabban támadott, és ennek nyomban meg is lett az eredménye. A 47. percben Halmosi kapott jó labát a jobb oldalról, a válogatott pedig nagy erővel, 11 méterről balról a kapuba lőtt (0-1). Még fel sem ocsúdott a Fradi és a közönsége, és máris 2-0-ra vezetett a Haladás: egy nagyszerű szombathelyi támadás végén Andorka maradt tisztán az ötös környékén, nem volt nehéz neki a tátongó kapuba lőnie (0-2).

Aztán tíz perccel később esélyt kapott a felzárkózásra a Fradi, miután Andorka lekönyökölte Kleint, a játékvezető megadta neki a második sárgáját, így kiállította Szabó Zsolt a gólszerzőt.

Csak az utolsó negyedórában látszott, hogy a Fradi emberelőnyben van (addig a Hali teljes biztonsággal futballozott), a 79. percben Somalia lőtt közelről, Gőcze nagy bravúrral hárított.

A végén jött a kínlódós, görcsös időszak, az eredmény azonban már nem változott.

Az Újpest és a Kecskemét után a Ferencváros is élvonalbeliként búcsúzott a Magyar Kupától.

Eredmény – Magyar Kupa, 2. forduló

Ferencváros – Haladás 0-2 (0-0)
gólszerzők: Halmosi (47.), Andorka (49.)
piros lap: Andorka (59.)

Továbbjutott a Haladás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik