Foci

Huszti ismét varázsolt: gól, gólpasszok

huszti szabolcs (huszti szabolcs, )
huszti szabolcs (huszti szabolcs, )

Egy gól és két gólpassz a mérlege a Hannover magyar középpályásának a szerdai bajnoki fordulóban. Csapata fölényesen nyert.

A Bayern magabiztos győzelme és a Dortmund nagyszerű meccsen elért döntetlenje után a jelenlegi középcsapatok következtek a német labdarúgó-bajnokság hétközi fordulójának szerdai játéknapján.

Ami minket a leginkább érdekelt az az volt, hogy vajon Huszti Szabolcs folytatja-e remek szereplését a Hannoverben, amelybe visszatérhetett eltiltását követően. Folytatta. Előbb egy gyors és szemrevaló hazai támadás után adott gólpasszt Stindlnek, majd a 29. percben egymaga oldott meg egy szituációt a bal oldalon, a góljával már 2-0-ra vezetett a csapat a Nürnberg ellen.

A Hannover a második félidő elején Ya Kona góljával háromra növelte előnyét. És nem volt megállás. A 63. percben Husztinak passzolták a labdát a nürnbergi védők, a magyar játékos elindult a kapu felé, szépen passzolt Ya Konának, és máris 4-0-ra alakult az eredmény, Huszti pedig elkönyvelhette második gólpasszát.

Hajnal Tamás is a kezdőben kapott szerepet a VfB Stuttgartban, de a középpályásnak nem volt olyan szerencséje, ugyanis a negyedik fordulóban először győzedelmeskedő Hoffenheim ismét nyerni tudott (nagyon magabiztosan), elkapta tehát a fonalat. A Stuttgart még mindig nyeretlen, az utolsó előtti helyen áll.

A Leverkusen már az első félidőben eldöntötte a meccset az Augusburg otthonában, míg a rangadón a Mönchengladbach és a Hamburg döntetlent játszott egymással. A hazaiak az utolsó pillanatban, tíz emberrel egyenlítettek.

Az első hazai gól szerzőjét, Stranzlt az 53. percben kiállították. A vendégeknél egyébként van der Vaart mellett az egykori zalaegerszegi légiós, Artjoms Rudnevs szerezte a gólt.

Eredmények – német Bundesliga, 5. forduló

Hannover – Nürnberg 4-1 (2-0)
gólszerzők: Stindl (21.), Huszti (29.), Ya Kona (53., 63.), illetve Chandler (74.)

Mönchengladbach – Hamburg 2-2 (1-2)
gólszerzők: Stranzl (38.), Dominguez (90.), illetve van der Vaart (23.), Rudnevs (45.)
piros lap: Stranzl (53.)

VfB Stuttgart – Hoffenheim 0-3 (0-1)
gólszerzők: Usami (5.), Joselu (47.), Johnson (58.)

Freiburg – Werder Bremen 1-2 (1-0)
gólszerzők: Schmid (36.), illetve Akpala (47.), Hunt (59.)

Augsburg – Bayer Leverkusen 1-3 (0-3)
gólszerzők: Werner (51.), illetve Kiessling (7.), Wollscheid (39.), Schurrle (44.)

Videó – Huszti Szabolcs találata:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik