Foci

12 milliárdos adósságot kell törlesztenie a Szófiának

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) vasárnapig adott időt a CSZKA Szófiának arra, hogy rendezze adósságait, különben három évre kizárja a nemzetközi kupasorozatokból.

A bolgár együttes helyi lapértesülések szerint összesen csaknem 80 millió leva (11,7 milliárd forint) tartozást halmozott fel, s a klub egyik illetékese szerint ennek az összegnek a kiegyenlítésére nagyon kevés az esély ilyen rövid idő alatt.

Az ország legeredményesebb, 31-szeres bajnok klubja négy éve hasonló gondokkal küzdött, s akkor az UEFA kizárta a csapatot a Bajnokok Ligájából. A Szófia az európai kupaporondon korábban háromszor jutott európai kupasorozat elődöntőjébe, azonban az utóbbi két évtizedben csak szenved a nemzetközi sorozatokban, 2008 óta pedig hazájában sem nyújtott kiemelkedőt, egy bolgár kupa és egy szuperkupa jött „csak” össze nekik.

A CSZKA-ra mostanában rájár a rúd, ugyanis a bolgár labdarúgó szövetség (BFU) júliusban augusztus 31-ig kizárta a klubot az átigazolási időszakból a madagaszkári Anicet szerződtetése miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik