Foci

Őrült meccsen ikszelt a Dortmund

dortmund frankfurt (dortmund, eintracht frankfurt, )
dortmund frankfurt (dortmund, eintracht frankfurt, )

Kiváló találkozón 3-3-as döntetlen született a Bundesliga 5. fordulójában az Eintracht Frankfurt-Borussia Dortmund találkozón.

Hétközi fordulót rendeznek a német Bundesligában, és remek mérkőzéseket hozott a kedd. A második helyen álló és eddig hibátlan Eintracht Franfurt a bajnok Dortmundot fogadta.

A találkozó elején még tapogatóztak a felek, azt követően viszont beindult a gólgyártás. Szerencsésen, ugyanis Piszczek vezető találata két védőn is megpattant, mielőtt kikötött a hazai kapuba. A második dortmundi találat már szépségdíjas volt: a Mönchengladbachból érkzeő Reus távolról kapsából lőtt laposan a kapuba.

Teljesen felfordult minden a második félidő elején, amikor három perc alatt egyenlített a hazai csapat. Előbb Aigner, majd a japán Inoui fejjel talált be. A bajnok nem lenne bajnok, ha nem válaszolna azonnal, Goetze tette ezt meg. Jól játszott és nagyon akart a Frankfurt, aminek meg is lett az eredménye: a 74. percben Piszczek mellett Bamba Anderson fejelt a kapuba (3-3). A végén a Frankfurtnál volt többet a labda, de maradt a 3-3. A végén még Jörgen Kloppot kiállította a játékvezető, miután reklamált a hosszabbításban.

A Bayern is veretlen eddig, mind a négy meccsét megnyerte, és most az ötödiket is, ezzel a tabella élére állt. A Wolfsburg már az első félidőben nagy hátrányt szedhetett volna össze, ha Benaglio nem védett volna ennyire tökéletesen. A második játékrészben már nem volt mentség: Mandzukic főszereplésével parádézott a bajor csapat.

A Düsseldorf a középmezőnyben, ugyanakkor újoncként, kapott gól nélkül várta az ötödik kört. Egy győzelem és három döntetlen (2-0-s gólkülönbséggel) után most ismét meglett a három pont a Fürth otthonában. A hazaiaknál Stieber Zoltán a kispadon kezdett, és ott is maradt.

A Schalke a Szalai Ádámot a kezdőben foglalkoztató Mainzot fogadta, és Farfan 21. percben lőtt 11-esével, valamint Holtby és Pukki góljával meg is verte a vendégeket. Szalait Klasnic váltotta a 75. percben.

Eredmények – Bundesliga, 5. forduló:

Bayern München – Wolfsburg 3-0 (1-0)
gólszerzők: Schweinsteiger (24.), Mandzukic (57., 65.)

Eintracht Frankfurt – Boruissa Dortmund 3-3 (0-2)
gólszerzők: Aigner (49.), Inui (51.), illetve Peszczek (24.), Reus (28.), Goetze (54.)

Schalke 04 – Mainz 3-0 (1-0)
gólszerzők: Farfan (21., 11-esből), Holtby (81.), Pukki (89.)

Fürth – Düsseldorf 0-2 (0-2)
gólszerzők: Fink (26.), Iklso (33.)

Videó – a nap összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik