Foci

Hazugságvizsgálat vár egy bolgár futballcsapatra

Hazugságvizsgálatnak vetik alá a bolgár labdarúgó-bajnokságban szereplő Lokomotív Plovdiv játékosait és a klub szakmai stábját, miután a csapat meglepetésre kikapott szombaton a sereghajtó Botev Vracától.

A liga 2004-es győztese az idei szezonban még veretlen volt, míg riválisa, a Botev Vratsa sorozatban öt meccsen nyeretlen maradt, ezért sokan fogadási csalást sejtenek a meglepetés mögött.

“A vereség ellen egyik csapat sincs bebiztosítva, de el kell ismernem, hogy a legutóbbi mérkőzésünk nagyon furcsán alakult” – nyilatkozta a helyi médiának Veszelin Mareski, a Lokomotív tulajdonosa.

“Mivel a tisztességes, becsületes játék számomra nagyon fontos, a hazugságvizsgálaton minden labdarúgó és edző részt vesz majd.”

A bolgár szövetség (BFU) szeptemberben bejelentette, hogy egy ügyész négy bajnoki mérkőzés ügyében indított vizsgálatot, mert ezekkel az összecsapásokkal kapcsolatban felvetődött a fogadási csalás gyanúja.  A bolgár média jelentései szerint az ország futballjában évek óta jelen van a korrupció és a mérkőzések befolyásolása, de eddig még senkiről sem bizonyosodott be, hogy érintett volna ilyen ügyben.

Az Európai Bizottság többször kritizálta a helyi hatóságokat, amiért nem hoznak szigorú intézkedéseket a probléma megelőzése és megoldása érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik