Foci

Felvillanyozó Real-győzelem

karim benzema (karim benzema, real madrid)
karim benzema (karim benzema, real madrid)

Egy nappal elhalasztották a Rayo Vallecano-Real Madrid mérkőzést a spanyol bajnokságban, végül aztán örülhetett a Mourinho-csapat.

Valaki elvágott egy kábelt a Rayo stadionjában vasárnap este, így el kellett halasztani a Real Madrid elleni bajnokit.

A Real a Casillas – Arbeola, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo – Xabi Alonso, Essien – Di Maria, Modric, Cristiano Ronaldo – Benzema összeállításban kezdte a mérkőzést. A bajnokságot rettenetesen rosszul kezdő bajnok korán megszerezte a vezetést: egy mintaszerű vendégkontra után Benzema passzolt a kapuba a 13. percben, Di Maria lapos jobb oldali beadását követően. Ez volt az első gólja a franciának a bajnokságban (0-1).

A 22. percben Ronaldo lőtt bal oldalról, Ruben remekül védett. A 32. percben óriási gólszerzési lehetőséget puskázott el a Rayo. Előbb Casillas védett egy nagyszerű Labaka-lövést, a kipattanó Delibasic elé került, ő kapura húzta, de a gólvonalon álló Xabi Alonso mellel kivédte a próbálkozást. A montenegrói csatár ziccere után nem haladt át a gólvonalon a labda a visszajátszások szerint.

Jól játszott a Real, különösen Benzemának voltak remek megmozdulásai, tőle ez eddig szokatlan volt, bár múlt héten csereként beállva fontos gólt szerzett a Manchester City ellen, az ő találatával egyenlített akkor a hajrában a királyi gárda 2-2-re, hogy aztán később Ronaldo góljával megnyerje a meccset.

A 63. percben nagy lendülettel támadott a Rayo, Jose Carlos 18 méterről bombázott, alig kerülte el felső lécet a lövés. Rögtön ezután az eltűnő Modric helyett Özil lépett pályára. A 69. percben Di Maria indította a 16-oson belülre befutó Ronaldót, ő küzépre adott, a labda elakadt Amat kezében, a 11-est Cristiano Ronaldo értékesítette (0-2).

A 73. percben Essien passzolt Higuainnak, ő a 100 százalékos helyzetben lévő Cristiano Ronaldóhoz passzolt, aki a kapufára pörgette a ziccert. Erről még születnek vicces videók kedden.

A végén még lőtt két lesgólt a Madrid, az eredmény azonban már nem változott. A Barcelona 15 ponttal vezet, a Real Madrid 7 ponttal a 7. helyen áll.

Eredmény – spanyol labdarúgó-bajnokság
Rayo Vallecano – Real Madrid 0-2 (0-1)
gólszerzők: Benzema (13.), Cristiano Ronaldo (69.)
piros lap: Cassado (92., Rayo)

Videó – a találkozó összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik