Foci

Botrány az NB I.-ben: kiderült Torghelle kiállításának oka

torghelle sándor (torghelle sándor, )
torghelle sándor (torghelle sándor, )

A Videoton-Győr NB I,-es mérkőzésen Fábián Mihály előbb sárga lapot adott a szabálytalankodó Torghelle Sándornak, majd kiállította. Kiderült miért.

A vasárnapi rangadót – mint azt a Sport24 is megírta – a Győr nyerte Koltai góljának köszönhetően. A találkozó végére a fehérváriaknál elszakadt a cérna, és Torghellének a játékvezető előbb a sárga színű kártyát, majd rögtön utána a pirosat is felmutatta. A kiállítás okát azonban csak sejteni lehetett – valószínüleg a játékos “beszólt” a bírónak.

Hétfőn viszont a focibiro.hu nyilvánosságra hozta Fábián Mihály játékvezető hivatalos jelentésenek kiállításra vonatkozó részét – ez elvileg titkos -, amely botrányos elemeket tartalmaz.

Az nb1.hu internetes oldalon is olvasható sorok tanulsága szerint a fehérvári labdarúgó azért kapott sárgát, mert szabálytalanul ugrott fel fejelni, a játékvezető szerint könyökölt. Amikor Fábián ezért sárgát adott neki, akkor Torghelle nyomdafestéket nem tűrő módon küldte el melegebb éghajlatra a játékvezetőt. Íme a nyilvánosságra került jelentés:

“A mérkőzés 93. percben a hazai 28. TORGHELLE SÁNDOR egy felugrásnál felelőtlenül használta karját és eltalálta vele ellenfelét, ezért sárga lapot mutattam fel neki. A lap felmutatását követően a következőket mondta nekem: “Menjél már te a hülyeségeiddel, baszd meg!”. Ezt a megjegyzést követően azonnal piros lapot mutattam fel neki és kiállítottam. A kiállítást követően a játékos hosszú másodpercekig nem volt hajlandó elhagyni a játékteret és közben a további megjegyzést tette nekem: “És most mit csinálsz, hazamész és kivered magadnak?” Később a játékos a játékteret elhagyta. A tartalék játékvezető, FARKAS ÁDÁM közölte velem, hogy a kiállított játékos miközben a játékteret elhagyta, a kijárónál a következőket mondta neki: “Menjetek a Váci utcán kézenfogva!” – áll a jelentésben.

A sport24 megkereste at MLSZ-t az ügyben. Kérdésünkre – miszerint: hogyan kerülhet ki ilyen hivatalos irat és az hogyan kerülhet fel egy nyilvános honlapra? – Borbély Zoltán, a szövetség szóvivője, jogi igazgatója az alábbi választ adta: “Nyilvánvalóan szabályellenesen került fel a jelentés részlete a focibiro.hu oldalra. Kérdés, ki, milyen körülmények között fért hozzá, majd tette mindenki számára elérhetővé a játékvezetői jelentést, ezért sürgősen kivizsgáljuk a kikerülés körülményeit. Megvizsgáljuk azt is, az okiratban szerepelnek-e olyan adatok, amelyek védettek, történt-e a szabályszegésnél súlyosabb cselekmény. Amennyiben igen, megtesszük a szükséges lépéseket.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik