Foci

Kondás: Nagy volt a fű a pályán

eger-fc-debreceni-vsc-(i)(960x640).jpg (eger fc, debreceni vsc, )
eger-fc-debreceni-vsc-(i)(960x640).jpg (eger fc, debreceni vsc, )

Az OTP Bank Liga 8. fordulójának szombati játéknapján láthattunk meglepetést, nyolcgólos meccset, és két nyögvenyelős találkozót.

A legnagyobb szenzáció a Debrecen miskolci veresége volt, azonban most nem a Diósgyőr volt a cívisvárosiak ellenfele, hanem az újonc Eger, akik a DVTK stadionjában fogadták, és meg is verték a bajnokot.

Németh Norbert ugyanis parádés mozdulattal, kapásból, félfordulatból vette be Verpecz kapuját, így másodszor is kikapott a Loki a bajnokságban.

“Nehéz mérkőzésre készültünk, ami meg is valósult. Ellenfelünk nagyon megszervezte a védelmét, benne volt a veszély, hogy kontrából egyszer eljön és gólt szerez, ami sajnos beigazolódott. Nagyon lassan játszottunk, nem voltunk elég harcosak, dinamikusak, amikor sikerült az ellenfél mögé kerülni, nem jól játszottuk meg a labdákat. Többet kellett volna futni, és minőségi futásban is többet kellett volna produkálni. Elég nagy volt a fű a pályán, ami nem a mi előnyünket szolgálta, ugyanis lassította a játékunkat” – mondta a mérkőzés után Kondás Elemér, a vesztes hadvezér.

Németh Norbert itt még a földön volt, aztán eldöntötte a meccset (Fotó: MTI)

Simon Antal, az Eger vezetőedzője természetesen elégedetten nyilatkozott.

“Egy jó passzban lévő csapattal találkoztunk, legutóbb egy remek hazai meccset játszott. Próbáltunk a Lokiból úgy felkészülni, amennyire lehet. Nyilván alkalmazkodnunk kell egy ilyen szintű csapathoz, azt gondolom, a játékosok ezt jól megoldották. A mérkőzés előtt beszéltük, hogy a védekezésben nem ejthetünk hibát, ezt nagyjából megvalósítottuk.”

Egri FC – Debreceni VSC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Németh (56.)

Gólgazdag találkozón gyűjtötte be a három bajnoki pontot a Honvéd: 5-3-ra verték meg a Kaposvárt a Bozsik Stadionban úgy, hogy minden találatot más labdarúgó szerzett.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón így érthetően örömének adott hangot Marco Rossi, a fővárosiak mestere.

“A mérkőzés előtt figyelmeztettem a játékosaimat, hogy a Kaposvár ellen nagyon nehéz lesz játszani, mert egy olyan csapat, amelyik játssza a futballt. 5-1 után a Kaposvár nagyon jó teljesítményt mutatott. Ha így játszottak volna az egész mérkőzésen, akkor még jobban megnehezítették volna a dolgunkat. El kell ismerni csapatunk kicsit bealudt a mérkőzés végére. Ha nem játszunk elég agresszivitással, az komoly gondokat okozhat, és ebből majdnem ma is rosszul jöttünk ki. Sok helyzetünk volt, voltak szerencsés szituációk is, de összességében két gól különbség reális a két csapat között, több viszont nem.”

Prukner László ellenben csalódott volt együttese szereplését illetően: “Nehéz egy ilyen mérkőzés után bármit is mondani. Jól kezdtük a mérkőzést, de a saját súlyos egyéni hibáinkat a Honvéd nagyon jól kihasználta, és onnantól kezdve megjött az az önbizalmuk, ami megvolt a szezon elején. Mi pedig nem sportemberhez méltóan viselkedtünk az első félidőben, mert összeszakadtunk. Ez erre a csapatra nem volt jellemző. Ennek volt köszönhető, hogy a Honvéd ilyen komoly előnyre tett szert. A szünetben próbáltuk rendezni a sorokat, de az csak ennyire volt elegendő. Nagyon csalódott vagyok, mert jobb mérkőzésre számítottam.”

Budapest Honvéd – Kaposvári Rákóczi 5-3 (4-1)
Gólszerzők: Diarra (20.), Johnson (30.), Délczeg (33.), Ivancsics (44.), Vécsei (66.), illetve Zámbó (40.), Balázs (75.), Haruna (86.)

A védelmi hibák meccsén – minden találatot egy komoly baki előzött meg – az Újpest hazai pályán győzte le az eddig tragikusan szereplő Kecskemétet, ugyanis csak az utolsó előtti helyen állnak, mindössze ötpontot gyűjtve.

Ráadásul edzőváltáson esett át a klub az előző héten: Török László lemondása után Szabó István ült le a kecskeméti kispadra, és nem is titkolta, van még min javítaniuk.

“Az Újpest játékfilozófiája megváltotozott, jó játékot játszanak. Mi erre készültünk, szerettük volna azt a támadó játékot hozni válaszul ami korábban is jellemző volt a Kecskemétre. Agresszívan letámadtunk és gólra törően kezdtünk, de elhibáztunk helyzeteket. Sajnálom azt a négy-öt rossz percet, érthetetlen az a kihagyás rutinos csapatunktól, ez ma nagyon sokba került. Az Újpestnek gratulálok a győzelemhez, nekünk pedig tovább kell dolgoznunk.”

A győzelem ellenére kollégája, Jos Daerden sem volt elégedett a látottakkal.

“Nem a legjobb meccsünk volt, sőt talán csak jobban játszottunk ennél az idei szezonban, de ma ez is három pontot ért. Jól játszott a Kecskemét, a szervezettséggel akadtak gondjaink, szerencse is kellett a fordításhoz. Cserék után sem volt igazán erőteljes a csapat, tudunk ennél jobban játszani, erre törekszünk a jövőben” – mondta a kecskemetite.hu-nak.

Újpest – KTE-Phoenix Mecano 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Kabát (43.), Vasiljevic (45.), illetve Listingi (38., 11-esből)


Pápáról
2-1-es sikerrel távozott a Pécs, de nem volt olyan könnyű a mecsekaljaiknak megszerezni a győzelmet, hiszen egygólos vezetésük elég karcsúnak bizonyult. Aztán érkezett Bajzát, és megduplázta a Pécs góljainak számát, de szinte azonnal válaszolt rá a Pápa Benko révén. Mivel egyenlíteni nem tudtak, így maradt a 2-1.

“Én nagyon nem szeretek kikapni, és azt hiszem a csapat sem. Úgy gondolom, hogy mindent megtettünk a győzelem érdekében, aki nézte a mérkőzést, az láthatta, hogy nyomasztó fölényben játszottunk mind a két félidőben. Azt el kell ismerni, hogy az első gólunk előtt nagyon nagyot hibáztunk és a második gólt is egy-egy hiba előzte meg, ennek ellenére végigtámadtuk a mérkőzést, de nem tudtuk a gólszerzési lehetőségeket kihasználni, ezért kaptunk ki” – összegezte a meccset Zsivóczky Gyula, a hazaiak trénere.

Supka Attila sem volt elégedett a mutatott teljesítménnyel.

“Magunknak tettük nehézzé a játékot. 1-0 ás vezetés után nem tudtuk az a játékot játszani, amit előtte, nagyon magunkra engedtük az ellenfelet. Nem mertünk bátran futballozni, pedig ezt kértem a csapattól. Önbizalmat kell még szereznünk és azt hiszem, ez a mérkőzés nagy valószínűséggel összekovácsolja a csapatot, megfelelő önbizalmat ad, hogy a továbbiakban egy ilyen játékkal – ami nem mondható igazán jó játéknak – eredményesek tudjunk lenni. Eddig játszottunk már jól, de nem szereztünk pontot, most meg inkább rossszul játszottunk és mégis pontokat tudtunk szerezni.”

Lombard Pápa – Pécsi MFC 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Benko (89.) illetve Krejci (9.), Bajzát (83.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik