Foci

John Terry visszavonul a válogatottságtól

john terry (john terry, )
john terry (john terry, )

A Chelsea védője vasárnap este bejelentette, többé nem szerepel az angol labdarúgó-válogatottban.

Vezető hírként számoltak be a szigetországi médiumok vasárnap este arról a közleményről, amelyet John Terry adott ki kora este.

Az angol labdarúgó-válogatott és a Chelsea ikonja bejelentette, többé nem szerepel a nemzeti együttesben. “Minden alkalommal a legjobb tudásomat adtam a válogatottért. A legjobbakat kívánom Roy Hodgsonnak és a többieknek a későbbikre” – így Terry.

Az Angol Labdarúgó Szövetség hétfőn hallgatja meg a védőt az Anton Ferdinanddal szembeni rasszista megnyilvánulások ügyében, amelyben egyébként felmentették Terryt.

“A hazámat képviselni, mindig is ez volt az álmom gyerekként, és ez teljesült. Úgy érzem, a szövetség hozzáállása nem teszi azt lehetővé, hogy válogatott legyek a jövőben. Az a magatartás, amit tanúsítanak, nem fair, főleg, mert a bíróság már kimondta határozatát. Köszönöm az összes kapitánynak, hogy lehetőséget biztosított nekem. Megtiszteltetés volt ilyen játékosok mellett játszani Angliáért. Mostantól a Chelsea sikereiért fogok küzdeni idehaza és az európai porondon” – mondta John Terry.

Terry 78 alkalommal volt válogatott, 6 gólt szerzett. Fabio Capello, az angol válogatott korábbi kapitánya az Eb előtt nem sokkal jelentette be, hogy lemond, amiért John Terry ellen túlzott szigorral járt el az angol szövetség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik