Foci

Fehérváron lett listavezető a Győr

A Győri ETO labdarúgócsapata 1-0-ra nyert a Videoton otthonában és vezeti az OTP Bank Ligát a nyolcadik forduló után. A meccs vége botrányos lett.

Ahhoz képest, hogy dunántúli rangadót rendeztek a Sóstói Stadionban, igen csak foghíjasak voltak a lelátók Székesfehérváron. Akik kimentek, azok azt láthatták, hogy a Győr két nagy helyzetet is kihagyott az összecsapás elején, Kronaveter előbb centikkel fejelt mellé, majd közelről bombázott fölé.

Az első félidő második fele egyértelműen a Videotoné volt, a piros-kékek a kapujukhoz szegezték riválisukat, lőttek is becsülettel, azonban nem tudták feltörni a vendégvédelmet. A második játékrész elején is hasonló volt a játék képe, épp ezért volt meglepő, hogy a semmiből vezetést szerzett a Győr: Pátkai játszotta meg Koltait, aki a kapufa segítségével talált be (0-1).

Kis híján a meccset is eldöntötte az ETO, Aleksidze azonban a kapuval szemben állva, tök üresen törte el a labdát. A hajrában megint a Vidi akarat érvényesült, rohamoztak becsülettel a fehérváriak, nehéz perceket élt meg a Győr. A Vidi végül nem tudott egyenlíteni, sőt, Torghellét még ki is állították a hajrában. A 0-1-et nehezen viselte néhány fehérvári játékos, előbb Fábián játékvezetőnél reklamáltak, majd páran össze is szólalkoztak a pályán a két csapat labdarúgói közül, a szervezőknek kellett bemenni rendet rakni. Szerencsére nem durvult el a helyzet.

Mindenesetre intő jel lehet a Videoton számára, hogy mezőnyfölénye ellenére nem igazán jelentett komoly veszélyt a győri kapura. Az ETO kihasználta az ellenfelek botladozásait és győzelmével a tabella éléra ugrott.

Eredmény – OTP Bank Liga, 8. forduló

Székesfehérvár, 3500 néző, Vezette: Fábián Mihály

Videoton FC-Győri ETO FC 0-1 (0-0)

Videoton: Bozovic – Brachi, Caneira, Kaká (Torghelle, 71.), Hector – Mitrovic, Neto (Sándor, 71.) – Gyurcsó, Kovács I. (Paraiba, 78.), Oliveira – Nikolics Vezetőedző: Paulo Sousa

Győr: Stevanovic – Svec, Takács Á., Lipták, Pilibaitis – Pátkai, Kamber, Kronaveter (Andric, 58.) – Varga R., Strestik (Aleksidze, 66.), Koltai (Dudás, 83.) Vezetőedző: Pintér Attila

Gólszerző: Koltai (67.)

Sárga lap: Mitrovic (58.), Caneira (76.), Torghelle (93.), illetve Kronaveter (52.), Pilibaitis (54.)

Piros lap: Torghelle (93.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik