Foci

Elnöke miatt törölték a Cagliari meccsét

cagliari (cagliari, )
cagliari (cagliari, )

Az Olasz Labdarúgó Szövetség törölte a vasárnapra kiírt Cagliari-Roma találkozót, elsősorben a hazaiak stadionja miatt.

Massimo Cellino, a Cagliari elnöke ugyanis magánakciójával magára haragította a szövetséget. A történet kiindulópontja, hogy a csapat stadionja annyira rossz állapotban van, hogy nem felel meg a biztonsági előírásoknak.

A Sant’Eliában így nem lehet meccset rendezni, ezért volt kénytelen a Cagliari például tavaly, az utolsó fordulókban Triesztben fogadni ellenfeleit. Idén a második fkörben azonban otthon játszhattak a bordó-kékek, persze csak zártkapus meccsen.

Ugyanez lett volna a felállás vasárnap délután az AS Roma ellen is, azonban Cellino mégis invitálta a szurkolókat az összecsapásra. 

“A Cagliari klub, Massimo Cellino elnök, és mindenki aki a csapatnál dolgozik, megelégelték a bürkokratikus nehézségeket, és a hatóságok érdektelenségét. Ezért kérünk mindenki, akinek jegye, vagy bérlete van, hogy jöjjön el a stadionba, és nézze meg a Roma elleni meccset. A klub és a mérnökök szerint is biztonságos a stadion. Ez a döntés egyértelműen békés, fájdalommal és frusztrációval teli.” – áll a klub közleményében.

Ezzel azonban csak ártott magának a Cagliari, ugyanis törölték a meccset.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik