Foci

Pénteken a Haladás volt az MTK

Garami József (Garami József)
Garami József (Garami József)

Pénteken elvesztette bajnoki veretlenségét az MTK, edzője, Garami József szerint a Szombathely játszott úgy, ahogy máskor ők szoktak.

A labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójának nyitómérkőzésén a listavezető MTK indiszponált játékkal 3-0-ra kikapott a három zakó után komoly sikert arató Szombathelyi Haladás vendégeként, a vasiak ezzel visszazárkóztak az élmezőnyre.

A mérkőzés után a két tréner érthetően főleg ugyanazt a csapatot, a Halit dicsérte a haladas.hu-nak nyilatkozva, ellenben egyikük sem foglalkozott a meccs lényeges momentumával, a hazaiak vezető gólját megelőző, büntetőbe torkolló, véleményes esettel.

A szombathelyiek vezetőedzője, Artner Tamás szerint az első negyedóra volt kritikus, a 11-es és a vezető gól után felszakadtak a gátlások. “Majd megjött a második gól, utána pedig már öröm volt nézni a csapat játékát. Az első félidőben az MTK nem játszott rosszul, a másodikban rátettünk egy lapáttal. Úgy vélem, a tabellán előbbre lenne a helyünk, és mihamarabb fel is szeretnénk zárkózni, ez a közönségszórakoztató játék erőt adhat a folytatáshoz. Jó meccsen, szép gólokat lőve megérdemelten nyertünk” – nyilatkozta a Haladás trénere.

Artner hangsúlyozta: a három vereségük után a vezetőség részéről egyetlen kritika sem érkezett, így nyugodtan lehetett dolgozni. “Ezt a bizalmat a játékosok is érezték, és meg is hálálták”.

A súlyos vereséget szenvedett kék-.fehérek mestere, Garami József elmondta, hogy csak az első szombathelyi gólig volt elfogadható csapata teljesítménye. A szakember megdicsérte a Hali második gólját, amit lendületes támadás végén Nagy Gábor beadásából Kenesei Krisztián mintaszerűen fejelt a hosszúba.

“A második találat gyönyörű volt, ritkán lehet ilyet látni. Ezután átvette  az irányítást a Haladás, amely lényegesen jobban játszott mint mi, helyzeteket teremtett a kapunk előtt, bár nekünk is akadt egy-két lehetőségünk – mondta Garami, aki néhány játékosának gyenge teljesítményében látta a rossz csapatjáték okát. – A Haladás jól játszott, míg mi gyengén, de a kettő összefügg egymással. A második félidőt helyenként rossz volt nézni, mi szoktunk ilyen szépen passzolgatni, nagyszerűen játszottak a hazaiak”.

Videó: a Haladás-MTK mérkőzés összefoglalója

Eredmény – OTP Bank Liga, 8. forduló

Szombathelyi Haladás – MTK Budapest 3-0 (2-0)

Gólszerzők: Iszlai (24., 11-es), Kenesei (27.), Halmosi (55.)

Haladás: Rózsa -Schimmer, Fehér Z., Guzmics, Halmosi – Nagy D. (Kulcsár K., 75.), Iszlai, Búrány, Simon Á. (Rajos, 65.), Nagy G. – Kenesei (Andorka, 72.) Vezetőedző: Artner Tamás.

MTK: Hegedűs – Nagy T., Kelemen, Hídvégi (Nikházi, 60.), Vadnai – Könyves, Vukmir, Kanta, Zsidai, Pál (Rácz, 60.) – Tischler. Vezetőedző: Garami József.

Sárga lap: Simon Á. (21.), Guzmics (58.), Iszlai (64.), illetve Hidvégi (23.), Nagy T. (56.), Rácz (85.)

A péntek esti bajnoki csöndes diősgyőri sikert hozott, az egyre erősödő DVTK Bacsa Patrik korai góljával nyert 1-0-ra a Paks ellen, és ezzel dobogóközelbe került.

A mérkőzés után a hazaiak trénere, Sisa Tibor a dvtk.hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy alaposan felkészültek a Paksból.

“A helyzetek számában egyenlő volt a meccs, viszont labdabirtoklásban jobb volt a Paks. Mivel a kispadon csak védőjátékosok ültek, így nagyon értékes a győzelmünk. Volt olyan korábban, hogy jobban játszottunk, ám akkor vesztettünk, de most nem így történt. Ilyen elánnal kell játszani, s akkor meg lesz a győzelem máskor is” – mondta Sisa.

Tomislav Sivic megdicsérte a szokás szerint jó hangulatot produkáló diósgyőri publikumot, és gratulált mindkét csapatnak. “Úgy érzem kiszolgáltuk a drukkereket. A saját csapatomnak is szeretnék gratulálni, mert elég jól játszottunk. Uraltuk a meccset, sokat volt nálunk a labda, de túl sok gólveszélyt nem jelentettünk. Bízom benne, hogy a gólok is jönni fognak hamarosan. Folyamatosan fejlődünk, de egy erős és komoly ellenfél legyőzött minket”.

Eredmény – OTP Bank Liga, 8. forduló

Diósgyőri VTK – MVM Paks 1-0 (1-0)

Gólszerző: Bacsa (4.)

DVTK: Ribánszki -Gál, Gal (Gohér 54.), Rakovic, Gohér – Gosztonyi (Jeff Silva 59.), Takács P., Elek (Abdouraman, 79.), Fernando – Tisza, Bacsa Vezetőedző: Sisa Tibor.

Paks: Csernyánszki – Heffler T., Fiola, Éger, Szabó J. – Bori, Sifter, Bartha (Vayer 57.), Kulcsár D. (Tököli 71.) – Lázok (Eppel, 90.), Simon A. Vezetőedző: Tomislav Sivic.

Sárga lap: Gosztonyi (39.), Elek (66.) ill. Lázok (35.), Kulcsár (67.) Fiola (92.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik