Foci

Küzdelmes meccset nyert meg a Pécs

Egy korai góllal szerzett vezetést a Pécs Pápán, majd a hajrában mindkét oldalon esett egy-egy gól, így 2-1-re nyertek a mecsekaljaiak.

Az alsóházi rangadón a Pécs célja a kiesőzóna elkerülése volt, míg a pápaik inkább a középmezőnyhöz kapaszkodnának, így számítani lehetett a harcos, küzdelmes játékra.

Az elmúlt két körben vereséget szenvedő Pécs kezdett jobban a legutóbb két győzelmet arartó Pápa otthonában, és a 9. percben meg is rezzent a háló: Wittrédi szaabdrúgása után Krejci az ötös vonaláról fejelt Szűcs Lajos kapujába, így megszereték a vendégek a vezetést.

Ezt követően sokat kellett várni egy igazán komoly helyzetre, de Quintero kísérletét fogta Dibusz. A pécsi hálóőr azonban a 34. percben már vere volt, hiszen a kolumbiai játékos átemelte fölötte a játékszert, de az túl lassan gurult a gólvonal felé, így a védők tisztázni tudtak.

A fordulást követően sem kényeztették el helyzetekkel a csapatok a közel 3000 nézőt, hiszen csak Seye és Sekour tudott komoly ziccert kialakítani. A 83. percben aztán derült égből villámcsapásként érkezett a csereként pályára küldött Bajzát, és egy lapos lövéssel eldöntötte a meccset, annak ellenére is, hogy Sekour kapufája után Benko közelről szépíteni tudott.

Eredmény – OTP Bank Liga, 8. forduló
Lombard Pápa – Pécsi MFC (0-1)
Gólszerző: Benko (89.) illetve Krejci (9.), Bajzát (83.)

Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Rodenbücher, Dlusztus, Présinger – Sekour, Maróti – Quintero (Simon A., 61.), Tóth B. (Seye, 56.), Szabó O. (Benko, 79.) – Maric Vezetőedző: Zsivóczky Gyula

Pécs: Dibusz – Bodnár (Fodor, 92.), Causic, Krejci, Panikvar – Wittrédi (Bajzát, 66.), Horváth A., Akassou, Uzoma – Stojmirovic (Zeljkovic, 54.), Grumic Vezetőedző: Supka Attila

Sárga lap: Panikvar (10.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik