Foci

Kicsikarta a Chelsea a győzelmet

chelsea (chelsea, fernando torres)
chelsea (chelsea, fernando torres)

A veretlen és nyeretlen Stoke remekül tartotta magát Londonban, de Ashley Cole góljával a Chelsea megnyerte a bajnokit.

A Stoke City csapata páratlanul kezdte a bajnokságot, ugyanis négy forduló után nyeretlen és veretlen egyben: négy döntetlennel a zsebében látogatott a Chelsea otthonába.

A londoniak a hétközben 2-0-ról 2-2-re végeztek a Juventusszal a Bajnokok Ligájában, felemás kedvükben fogadták tehát a Crouchot a kezdőben, Owent a lelátón szerepeltető együttest.

Oscar, Mata és Fernando Torres került helyzetbe az első félidőben, a meccs legnagyobb ziccere azonban a vendégeké volt: a 38. percben Kightly fejelt a kapufára. Owen a 64. percben állt be Charlie Adam helyére, percekkel később Mata került nagy helyzetbe, de Showcross tisztázni tudott. Nagyszerűen védekezett a Stoke, nehéz volt ellene játszani.

A 81. percben kezdett vetkőzni Frank Lampard, hogy beálljon, merthogy sem ő, sem John Terry nem kezdett. A Chelsea-ben egyébként Oscar volt a legaktívabb, a Juve ellen két bombagólt szerző fiatal azonban most nem volt eredményes. terry a 89. percben állt be, akkor azonban már vezetett a hazai csapat: a harmadik ikon, Ashley Cole góljával. A londoniak mintaszerű támadást vezettek, amolyan Barca-módra, az akció végén Mata sarokkal továbbította a felérkező Cole elé a labdát, ő pedig 7 méterről nem hibázott.

A West Bromwich Albion csapatában kezdőként lépett pályára Gera Zoltán, és az ő nevéhez fűződött a találkozó első lövése is hazai részről, a 23. percben. A 70. percig volt a pályán a magyar játékos. Amint lejött, megszerezte a vezetést csapata: Romelu Lukaku volt eredményes.

Az újoncok közül a Southampton még hátrányban volt az Aston Villa ellen a szünetben, de a birminghamiek kihagyása után az 58., majd a 63. percben szerzett gólokkal a Szentek fordítani tudtak. Sőt, még rá is tettek egy lapáttal, így megszerezték első győzelmüket.

A West Ham ugyanakkor majdnem kikapott, a Sunderland egy korai Fletcher-góllal kis híján elvitte a három pontot Londonból, de jött Nolan a 92. percben, és pontot mentett.

A Wigan a 32. percben hátrányba került a Fulham ellenében, és innentől futott az eredmény után, kevés sikerrel. Sőt, semmilyen sikerrel, nyert Martin Jol csapata.

Eredmények – Premier League, 5. forduló

Chelsea – Stoke City 1-0 (0-0)
gólszerzők: Cole (84.)

Southampton – Aston Villa 4-1 (0-1)
gólszerzők: Lambert (58., 94., 11-esből), Clyne (63.), Puncheun (72.), illetve Bent (35.)

West Bromwich Albion – Reading 1-0 (0-0)
gólszerzők: Lukaku (71.)

West Ham United – Sunderland 1-1 (0-1)
gólszerzők: Nolan (92.), illetve Fletcher (10.)

Wigan – Fulham 1-2 (0-1)
gólszerzők: Kone (91.), illetve Rodallega (32.), Duff (68.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik