Foci

Rangadón térhet vissza Agüero

Sergio Agüero (sergio agüero, )
Sergio Agüero (sergio agüero, )

Az argentin csatár felépült sérüléséből és az Arsenal már ott lehet a Manchester City kezdő tizenegyében.

Az aprótermetű csatár még a Premier League első fordulójában szenvedett súlyosnak tűnő sérülést, ám a játékos már akkor azt mondta, hogy nem olyan vészes a helyzet. Kedden aztán Roberto Mancini vezetőedző már a kispadra jelölte a Real Madrid otthonában 3-2-re elveszített Bajnokok Ligája-mérkőzésen, de akkor még nem vetette be.

„Sergio egészséges. Már a Bernabéuban be akartam küldeni a pályára, de nem tehettem, mert sok volt a sérültünk” – mondta pénteken a Manchester City olasz menedzsere. Mancini azt is elárulta, Mario Balotellivel semmi gond nem volt – a szigetországban már ezt is megszellőztették -, keddi mellőzésének csupán az volt az oka, hogy luxus lett volna három csatárt nevezni a kispadra, így az olasz a lelátóról követte az eseményeket.

Pontok tekintetében hasonlóan rajtolt a két gigász az angol pontvadászatban, az Arsenal és a City is két-két győzelmet és döntetlent szerzett eddig. A gólkülönbség tekintetében azonban már eltérő utat jártak be eddig az együttesek, míg az Ágyúsok nyolcat lőttek és csak egyet kaptak, addig a bajnoki címvédő kilencszer zörgette meg az ellenfelek hálóját, de közben hatszor is kapitulált. A sok bekapott gól komoly fejfájást okoz Mancininek.

„Egyelőre túl sok gólt kapunk, így nem mondanám, hogy ez a mostani az igazi védelmünk. Van még hová fejlődnünk.”

Az olasz szakember szerint az Arsenal a bajnoki cím tekintetében titkos favorit:

„Szerintem versenyben lesznek a végéig. Nem tudom, hogy erősebbek-e, mint tavaly, de az biztos, hogy kisebb rajtuk a nyomás. Két-három meghatározó játékos is elment tőlük, de nem árt elfelejteni, hogy két igazi klasszisuk is van Santi Cazorla és Lukas Podolski személyében, valamint Olivier Giroud is fantasztikus játékos.”

A két csapat rangadóját vasárnap, magyar idő szerint 17 órai kezdettel játsszák.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik