Foci

Más meccset nézett a Vidi és a Genk edzője

paulo sousa (paulo sousa, )
paulo sousa (paulo sousa, )

A 3-0-s belga győzelemmel zárult Genk–Videoton EL-mérkőzést más szemszögből értékelte a két tréner.

A Videoton csütörtökön történelme első Európa Liga-csoportmeccsén Genk otthonában 3-0-s vereséget szenvedett egy olyan mérkőzésen, ahol a fehérváriak némileg bátortalanul kezdtek, de aztán fokozatosan felbátorodtak, talán túlságosan is.

A Genk a vezető gólja után kontrára játszott, és az egyre lelkesebben támadó Vidi ellen két további találattal biztosította be győzelmét.

Paulo Sousa a mérkőzés után úgy vélte, 70 percig egyenrangú ellenfelei voltak a Genknek, hiszen helyzetekig is eljutottunk. A portugál tréner szerint voltak apróbb kihagyásaik, egy ilyen után született az első belga gól is.

„Azon kívül sok lehetősége nem volt a hazai csapatnak. A második félidő elején nagy nyomást gyakoroltunk a Genkre, 20-25 percig komoly fölényben futballoztunk, közel voltunk az egyenlítéshez” – folytatta Sousa, aki úgy vélte, a szünet után játékosait talán túlságosan is vitte előre a szívük, így kicsit fegyelmezetlenebbül játszottak, a hajrában a hihetetlen győzni akarás azt eredményezte, hogy kevésbé koncentráltak.

„Voltak hibáink, de bebizonyítottuk, hogy versenyképesek vagyunk ezen a szinten is. Az eredmény miatt természetesen csalódott vagyok, mert nem érdemeltünk ilyen arányú vereséget, a meccsből ugyanakkor nagyon sokat tanulhatunk. Most a legfontosabb, hogy a játékosok regenerálódását gyorssá tegyük, de ezúttal a fizikai mellett a mentális regenerálódásra is nagy hangsúlyt kell fektetnünk, hogy a vasárnapi bajnoki mérkőzésen eredményesek tudjunk lenni” – nézett előre a Videoton mestere.

A Genk–Videoton mérkőzés összefoglalóját megtekintheti a Videoton hivatalos honlapján.

A Vidi csapatkapitánya, Sándor György a meccs utáni videónyilatkozatában szintén úgy vélte, hogy a bátortalanabb első félidő után túlságosan elragadta őket a támadószellem.

Videó: Sándor György véleménye


Mario Been szerint végig fölényben játszott a Genk (Fotó: AFP)

A Genk vezetőedzője, Mario Been más véleményt fogalmazott meg a mérkőzésről. „Az elején nem tudtuk áttörni a Videoton védelmét, de türelmesen játszottunk, és ez végül meghozta az eredményt. A második gól nagyon jókor jött, a harmadik pedig hab volt a tortán. Végig domináltunk, az első gól után már nem volt olyan nehéz a győzelmet megszerezni. Az elején magas labdákkal próbálkoztunk, de rájöttünk, hogy ez nem vezet eredményre, a talajon jobbak vagyunk” – nyilatkozott Been, aki csalódott lett volna, ha csapata végül csak 1-0-ra nyer.

Az Európa Liga csütörtöki nyitófordulójának meccseiről ITT és ITT olvashat.

Eredmény – Európa Liga, G csoport, 1. forduló

Genk, Cristal Arena, Vezette: Laurent Duhamel (francia)

KRC Genk – Videoton FC 3-0 (1-0)

KRC Genk: Van Hout – Koulibaly, Hamalainen, Simaeys, Dani Fernandez (Nadson, 77.) – Hyland, Gorius, Buffel, Joseph-Monrose (Plet, 82.) – Vossen (Kumordzi, 85.), De Ceulaer Vezetőedző: Mario Been

Videoton FC: Bozovic – Brachi, Vinícius, Caneira, Stopira – Tóth B. (Kovács, 66.), Mitrovics – Filipe Oliveira (Gyurcsó, 58.), Sándor, Walter Lee – Torghelle (Nikolic, 72.) Vezetőedző: Paulo Sousa

Gólszerzők: Vossen (22.), Buffel (78.), De Ceulaer (92.)
Sárga lap: Brachi (90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik