Foci

Már nem veretlen az MTK

mtk hungária (i) (mtk hungária, )
mtk hungária (i) (mtk hungária, )

Az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának nyitómeccsén a Haladás 3-0-ra legyőzte a kék-fehéreket.

A pénteki játéknap legfőbb kérdése az volt, hogy meg tudja-e őrizni veretlenségét -egyedüliként az élvonalban – az MTK, ugyanis Szombathelyen nem mehettek biztosra, ugyanis a Haladás pocsék formában volt a forduló előtt, hiszen zsinórban háromszor is kikaptak, így bennük volt a bizonyítási vágy a fővárosi kék-fehérek ellen.

Ezt meg is mutatták, a kezdés után azonnal letámadták a vendégeket, sorra alakították ki helyzeteiket, aminek a 24. percben meg is lett az eredménye, igaz vitatott körülmények között: Hidvégi segítette földre Nagy Dánielt, amiért a játékvezető azonnal a mészpontra mutatott.

Iszlai állt a labda mögé, és be is lőtte, igaz Hegedűs még hozzá tudott érni a játékszerhez, de csak a gólvonal mögé tudta segíteni azt.

Három perc telt el, amikor ismét mattolták a szombathelyiek a kapust, akkor Nagy Gábor remekül adott középre, az érkező Kenesei Krisztián pedig magasra emelkedve, emberét megelőzve szép mozdulattal fejelt a hálóba (2-0).

A helyzet nélkül, ötlettelenül focizó vendégek nem tudtak veszélyeztetni, és a szünet után is, ahelyett hogy felzárkóztak volna, még továbbb nőtt a különbség.

Az 55. percben egy szöglet után Fehér csúsztatottt, majd Halmosi közelről pofozta a hálóba a labdát. A félidő derekán pont a gólszerző miatt áll a játék, ugyanis elszakadt a meze, és váltódressz híján egy név, és számnélküli Haladás mezre szigszalaggal ragasztották fel a 13-ast.

A második 45 percben ezen a gólon kívül még egy-két lehetőséget feljegyezhettünk a hazaiak oldalán, míg azt MTK csak kereste önmagát. Biztos vezetésük tudatában átadták a területet a hazaiak a kék-fehéreknek, de Tischlerék még így sem jelentettek veszélyt.

A 3-0-s eredmény azt jelenti, hogy az MTK elszenvedte szezonbeli első vereségét, míg a Haladás stabilan tartja helyét a középmezőnyben.

Eredmény – OTP Bank Liga, 8. forduló
Szombathelyi Haladás – MTK Budapest 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Iszlai (24.-büntetőből), Kenesei (27.)

Haladás: Rózsa – Schimmer, Fehér Z., Guzmics, Halmosi – Nagy D. (Kulcsár K., 75.), Iszlai, Búrány, Simon Á. (Rajos, 65.), Nagy G. – Kenesei (Andorka, 72.) Vezetőedző: Artner Tamás.

MTK: Hegedűs – Nagy T., Kelemen, Hídvégi (Nikházi, 60.), Vadnai – Könyves, Vukmir, Kanta, Zsidai, Pál (Rácz, 60.) – Tischler. Vezetőedző: Garami József.

Sárga lap: Simon Á. (21.), Guzmics (58.), Iszlai (64.), illetve Hidvégi (23.), Nagy T. (56.), Rácz (85.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik