Foci

A Barca helyett az MTK-t kell legyőznie a Halinak

mtk (i) (mtk)
mtk (i) (mtk)

A labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójában pénteken a listavezető MTK a Haladáshoz látogat, az egymás sarkát taposó DVTK és Paks Diósgyőrben találkozik.

Két érdekes párosítással kezdődik pénteken az OTP Bank Liga 8. fordulója. 17 órakor a Rohonci úton a három vereség után lévő Szombathelyi Haladás a listavezető MTK-t fogadja, 19 órakor kezdődik az élmezőnyt üldöző Diósgyőr hazai meccse az őt fenyegető Paks ellen.

A Haladásnál némi akasztófahumorral néznek az MTK elleni találkozó elébe, a szombathelyi együttes honlapján úgy vélik, a három zakó után akár a Barcelona is jöhetne a Rohonci útra, ellenük is nyerniük kellene, kész szerencse, hogy az MTK ellen kell begyűjteniük a három pontot. Ami persze egyáltalán nem könnyű feladat, a kék-fehérek nem  véletlenül listavezetők, utoljára az újonc Egert intézték el Tischler Patrik mesterhármasával.

„A Haladás hazai pályán különösen erős, a vendégek ritkán szereznek három pontot ellenük Szombathelyen – nyilatkozta az nb1.hu-nak Garami József. – Remélem, hogy mi sikerrel járunk, mindent megteszünk érte, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk.”

A szombathelyi edző, Artner Tamás szerint nehéz dolguk lesz az MTK ellen, de mindegy, hogy milyen futballal, egyszerűen muszáj legyőzniük őket.

„Nem megyünk sokra azzal, hogy országszerte dicsérik a csapatot, hiszen pontot ezért nem adnak. Bár eddig ők kapták a legkevesebb gólt a bajnokságban, mégis úgy látom: hátul igenis sebezhetőek. A csapatvédekezésük rendben van, de azért lehet keresnivalónk. Ami bennünket illet: a három vereség ellenére a fiúk fegyelmezetten készülnek, látom rajtuk, hogy igenis bizonyítani akarnak” – bizakodott a szombathelyi tréner, aki hozzátette, a gyatra helyzetkihasználás miatt a kapu előtti szituációkra nagyobb hangsúlyt fektettek az edzéseken.

OTP Bank Liga, 8. forduló – Haladás–MTK, 17 óra (SPORT2, ÉLŐ)

Szombathely, Rohonci úti stadion. Vezeti: Solymosi Péter

Az egyaránt jó formába lendült Diósgyőr és a Paks meccse kiélezett küzdelmet hozhat, hiszen a két csapatot csak két pont és egy helyezés választja el, a DVTK a 6., a Paks a 7. helyen áll.

Sisa Tibor, a DVTK trénere nem számíthat l´Imam Seydire és Francisco Gallardóra sérülés miatt, és még Rudolf Gergely sem riogathatja a paksi védelmet.

„A Paks nemrég még az Európa Ligában játszott, ami mutatja a játékoskeretük erősségét, és ugyan nem kezdték jól a bajnokságot, most elkapták a fonalat. Bízom benne, Rudolf Gergely mielőbb utoléri magát, de még nem edz a csapattal, így nem tagja a mérkőzésre készülő keretnek sem. Nekünk a Videoton elleni egységes, fegyelmezett és emellett bátor játékot kell mutatnunk, hogy eredményesek lehessünk” – nyilatkozta Sisa a dvtk.eu-n.

A vendégek vezetőedzője, Tomislav Sivic szerint nehéz meccs vár rájuk Disógyőrben.

„A diósgyőriek fenik ránk a fogukat. Sok jó játékossal rendelkeznek, és maga a csapat is jól összeállt. De egész biztos, hogy nem védekezni megyünk hozzájuk. Mi a saját játékunkat fogjuk játszani, és abból a lehető legtöbbet próbáljuk meg kihozni. Biztos, hogy a mi játékosainkra is jó hatással lesz, hogy várhatóan telt ház előtt szerepelhetnek” – mondta Sivic a paksifc.hu-nak.

OTP Bank Liga, 8. forduló – DVTK–Paks, 19 ó (SPORT1, ÉLŐ)

Diósgyőr. Vezeti: Bognár Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik